A listában olyan színésznőket gyűjtöttem össze, akik terhességük alatt sem hagytak fel a forgatással. Egyes esetekben bő pulcsikba vagy nagy táskák mögé bújtatták őket, míg máskor film- (sorozatbéli) karaktereik is gyermekáldásnak örülhettek.

#20
Kristen Bell

Kristen Bell

szül. 1980. 07. 18. (43 éves)
Huntington Woods - Michigan - Amerikai Egyesült Államok
Kristen Anne Bell 1980-ban született a Michigan állambeli Detroitban, lánytestvéreivel egy külvárosi kerületben, Huntington Woodsban nevelkedett. Karrierjét a gimnáziumi színjátszó körben kezdte, majd a New York-i Tisch School of the Arts-ban szerzett további színházi és musical tapasztalatokat. A Broadwayen 2001-ben debütált, ahol... több»
A Gátlástalanok (House of lies) című sorozat szereplője, Kristen Bell kétszer is teherbe esett a forgatás idején. Először, amikor a második évadot forgatták (ez még nem került bele a forgatókönyvbe), majd a negyedik évad forgatásakor lett állapotos második lányával, ezt már az írók is belefogalmazták a forgatókönyvbe.
#19
Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carter

szül. 1966. 05. 26. (57 éves)
Golders Green, London, England, Egyesült Királyság
Helena Bonham Carter 1966. május 26-án született Golders Greenben, Londonban, az Egyesült Királyságban. Édesanyja, Elena (leánykori nevén Callejón) pszichoterapeuta. Édesapja, Raymond Bonham Carter egy neves brit politikusi családból származik, kereskedő bankár volt. Mikor Helena öt éves volt, édesanyja súlyos idegösszeroppanást... több»
Helena Bonham Carter épp párjával, Tim Burtonnel dolgozott együtt a Sweeney Todd című filmben, amikor Carter éppen közös gyermekükkel, Nellel volt várandós. A filmben látható extravagáns kosztümök azonban könnyedén el tudták rejteni a színésznő pocakját.
#18
Betsy Brandt

Betsy Brandt

szül. 1973. 11. 14. (50 éves)
Bay City, Michigan, Egyesült Államok
Édesanyja Janet, tanár, édesapja Gary, villanyszerelő. Német száramzású. 1991-ben érettségizett a Bay City Western High School-ban. Már ebben az időben is érdeklődött a színház és a színészet iránt. 1996-ban Bachelor of Fine Arts tipusú diplomát szerzett az University of Illionis Urbana-Champaign-on. Ezután színészi képzésen... több»
Bár a Breaking Bad története szerint Skyler esik teherbe, a valóságban a testvérét, Marie-t alakító Betsy Brandt volt állapotos a sorozat egyik korai évadásának forgatása alatt.
#17
Claire Danes

Claire Danes

szül. 1979. 04. 12. (45 éves)
Manhattan, New York, U.S.
Claire Catherine Danes 1979. április 12-én született New York-ban. Már gyerekkorában élénk érdeklődést mutatott a színészkedés és a zene iránt. Tanulmányait a Dalton High School és a Professional Performing Art School iskolákban végezte. Még csak 13 éves volt, amikor szerepet kapott az Esküdt ellenségek egyik epizódjában, melyet... több»
Claire Danes Cyrus nevű fiával volt várandós a Homeland második évada idején. Ennek ellenére több szexi jelenetet is le kellett forgatnia. A sorozat készítőinek Morena Baccarin terhességére is megoldást kellett találnia, aki Jessica Brody szerepében látható. A készítők mindkét esetben egy különleges számítógépes technikával kialakított testdublőrrel oldották meg a forgatás zavartalan működését.
#16
Julia Roberts

Julia Roberts

szül. 1967. 10. 28. (56 éves)
Smyrna, Georgia, Amerikai Egyesült Államok
Julia Fiona Roberts 1967. október 28-án született egy Smyrna nevű kisvárosban, Georgia államban. Állatorvosnak készült, később mégis újságírónak tanult, ám bátyja, Eric Roberts sikerein felbuzdulva úgy döntött, hogy megpróbálkozik a színészettel. Első alakítását a Crime Story (1987) című sorozatban láthattuk, melyet... több»
Julia Roberts ikreket várt az Oceans Twelve forgatása idején. A forgatókönyvben ezt úgy oldották meg, hogy Roberts karaktere, Tess terhesnek tetteti magát, hogy végre tudjanak hajtani egy rablást.
#15
Emily Blunt

Emily Blunt

szül. 1983. 02. 23. (41 éves)
Roehampton - London - England - Egyesült Királyság
Emily Olivia Leah Blunt 1983. február 23-án egy négy gyermekes család második gyermekeként született Roehamptonben, Londonban. Szigorú és elit oktatásban részesült az Ibstock Place Schoolban, ahol kikezelték a dadogását, és a Hurtwood House-ban, ahol tehetségével kitűnt a sportokban, csellózásban és éneklésben. Az iskolában két... több»
Emily Blunt kétszer is várandósan állt a kamerák elé, először a Vadregény, majd a Lány a vonaton forgatása alatt. A dolog érdekessége, hogy mindkét filmbéli karaktere kétségbeesetten szeretne gyermeket szülni, de a sors nem adja meg nekik.
#14
Courteney Cox

Courteney Cox

szül. 1964. 06. 15. (59 éves)
Birmingham, Alabama, Amerikai Egyesült Államok
Courteney Bass Cox 1964. június 15-én született Birminghamben, Alabamában, az Egyesült Államokban, Richard Lewis üzletember és Courteney Cox legkisebb lányaként. Két nővére és egy bátyja van. Szülei 1974-ben elváltak, apja Floridába költözött, anyja pedig ismét megházasodott. Courteney érettségi után Washingtonba ment... több»
Chandler és Monica ikreket fogadnak örökbe a Jóbarátokban. Courteney Cox azonban éppen az utolsó évad forgatása idején lett várandós lányával, Cocoval.
#13
Reese Witherspoon

Reese Witherspoon

szül. 1976. 03. 22. (48 éves)
New Orleans, Louisiana, Amerikai Egyesült Államok
Reese Witherspoon 1976. március 22-én született az egyesült államokbeli New Orleansban. Édesanyja, Mary Elizabeth nővér volt, később Ph.D fokozatot szerzett gyermekgyógyászati ápolóként, édesapja Dr. John Draper Witherspoon katonai sebész. Apja munkája miatt Reese életének első négy évét a németországi Wiesbadenben töltötte,... több»
Reese Witherspoon a Hiúság vására című film forgatásának megkezdése előtt döbbent rá, hogy második gyermekével, Deaconnal várandós. A munkálatokat így meg kellett sürgetni, Witherspoon pedig olyan kosztümöket kapott, amelyek takarták a hasát.
#12
Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker

szül. 1965. 03. 25. (59 éves)
Nelsonville, Ohio, Amerikai Egyesült Államok
Sarah Jessica Parker 1965. március 25-én született Nelsonville városában, Ohióban. Nyolc testvérével Cincinnatiben nőtt fel. Itt kezdett balettet tanulni, majd később a New York-i American Ballet Theatre-ben játszott. Professzionális karrierje nyolc éves korában indult, amikor A szerepet kapott kis gyufaárus lány című televíziós... több»
Sarah Jessica Parker 2002-ben adott életet első gyermekének, James Wilkie-nek. Ez éppen a Szex és New York ötödik évadának forgatása alatt derült ki, így az évadból csupán 8 részt forgattak le.
#11
January Jones

January Jones

szül. 1978. 01. 05. (46 éves)
Sioux Falls, Dél-Dakota, U.S.
January Jones 1978. január 5-én született Brookingsban, az Egyesült Államokban. A klasszikus szépségű színésznő sportárus és edző szülők gyermekeként jött a világra. Sajátos nevét Jaqueline Susan regényének egyik karakteréről, January Wayne-ről kapta, két testvére van, Jacey és Jina. Az iskolát követően pultosként... több»
January Jones Mad Man-béli karaktere, Betty nagy súlygyarapodással küzd a sorozat ötödik évadában. Ez kényszerű megoldás volt, a színésznő ugyanis Xander nevű fiával volt éppen várandós.
#10
Jane Krakowski

Jane Krakowski

szül. 1968. 10. 11. (55 éves)
Parsippany-Troy Hills, New Jersey, Egyesült Államok
Jane Krakowski a New Jersey államban található Parsippany-Troy Hillsben született 1968. szeptember 21-én. Édesapja vegyészmérnökként dolgozott, édesanyja pedig egy egyetemi színházi csoport vezetője volt. Felmenői között lengyeleket, skótokat és kanadaiakat is találunk. a New York-i Professional Childre’s Schoolban tanult, majd a... több»
A színésznő éppen a 30 rock - A stúdió című sorozatot forgatta, amikor rájött, hogy állapotos. A forgatókönyvírók úgy gondolták, hogy Krakowski karaktere, Jenna borzalmas anya lenne, így nem írták bele a történetbe.
#9
Alyson Hannigan

Alyson Hannigan

szül. 1974. 03. 24. (50 éves)
Washington - District of Columbia - Amerikai Egyesült Államok
Alyson Lee Hannigan 1974. március 24-én Washingtonban, az Egyesült Államokban. Édesanyja ingatlanügynök, édesapja teherautó-sofőr. Két éves volt, amikor szülei válását követően Atlantába költöztek. Alyson 4 évesen, reklámfilmekkel kezdte pályafutását, majd 11 éves korában Hollywoodba költözött. A Horth Hollywood High... több»
A színésznő mindkét terhessége alatt forgatott. Az első nem került bele az Így jártam anyátokkal-ba, addig a második bekerült a forgatókönyve. Hannigan kislánya, Keeva ugyanakkor született, mint a történet szerinti kisfia, Marvin, 2012 májusában. A shownak többször kellett megoldást találnia erre a "problémára". A negyedik évad alatt ugyanis mind Alyson Hannigan, mind Cobie Smulders gyermekáldásnak örülhetett (utóbbi azonban nem került bele a forgatókönyvbe).
#8
Jennifer Garner

Jennifer Garner

szül. 1972. 04. 17. (52 éves)
Houston - Texas - Amerikai Egyesült Államok
Jennifer Anne Garner 1972. április 17-én született Houstonban. Édesanyja angoltanár, édesapja vegyész. Egy nővére és egy húga van. Már fiatalkorában vonzotta a színpad, kilenc évig balettozott, egyetemi tanulmányait mégis a Denison University kémia szakán kezdte meg. Hamar rájött azonban, a tudomány világa helyett inkább a... több»
Jennifer Garner első gyermekével, Violettel volt várandós, amikor az Alias című sorozatot forgatta, így karaktere Sydney is lánygyermeket szült a sorozat ötödik évadában.
#7
Lucille Ball

Lucille Ball

szül. 1911. 08. 06. - elhunyt 1989. 04. 26.
Jamestown, New York
Lucille Ball Désirée Jamestown-ban született New York államban 1911. augusztus 6-án. Apja, Henry Durrell Ball, anyja Désirée Evelyn Hunt. 3 éves korában apja meghalt tífuszban. Egy testvére van, Fred Henry. Wyandotte-ban nőtt fel. Skót, francia, ír és angol felmenőkkel rendelkezik. 4 évvel apja halála után anyja hozzáment Edward... több»
A színésznő második terhességét beleírták a nagysikerű I love Lucy című vígjátéksorozat második évadába. A dolog érdekessége, hogy a cenzorok úgy gondolták, hogy a "pregnant" szó túlzottan vulgárisnak hat a Tv képernyőjén, ezért az epizód címében franciául jelentették be a nagy hírt, "Lucy is encentie".
#6
Emily Deschanel

Emily Deschanel

szül. 1976. 10. 11. (47 éves)
Los Angeles - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Emily Erin Deschanel 1976-ban született Los Angelesben. Édesapja filmrendező és operatőr, Joseph Caleb Deschanel (ötször jelölték Oscar-díjra). Édesanyja, Mary Jo Deschanel, színésznő. Húga, Zoeey Deschanel, színész, modell, zenész. A Los Angeles-i Harvard-Westlake Schoolban és a Santa Monica-i Crossroads Schoolban tanult, az... több»
Mivel Emily Deschanel, a Dr. Csont sztárja teherbe esett 2011-ben, sorozatbéli karaktere, Temperance Brennan-nél is beköszöntött a gólya a történet szerint.
#5
Jenna Fischer

Jenna Fischer

szül. 1974. 03. 07. (50 éves)
Ft. Wayne, Indiana, Amerikai Egyesült Államok
Jenna Fischer Emmy-díjra jelölt színésznő, Pam Beesley (A hivatal, 2005) megformálásával vált híressé. Regina Marie Fischerként született 1974. március 7-én Fort Wayne-ben, Indiana államban. Édesanyja Ann Miller tanárként, míg édesapja James E. Fischer plasztikai sebészként tevékenykedik. St. Louis-ban (Missouri) nőtt fel, majd a... több»
Az amerikai The Office nyolcadik évadának forgatása közben Jenna Fischer bejelentette, hogy első gyermekével várandós, így Jim és Pam immár másodszorra néztek gyermekáldás elé a sorozatban.
#4
Marcia Cross

Marcia Cross

szül. 1962. 03. 25. (62 éves)
Marlborough, Massachusetts, Amerikai Egyesült Államok
Marcia Anne Cross Marlborough-ban, Massachusetts államban született 1962.március 25-én. A New York-i Juilliard Egyetemen diplomázott színészet szakon, majd pszichológiából szerzett mesterdiplomát a Los Angeles-i Antioch Egyetemen. Filmes karrierjét 1984-ben kezdte a The Edge of Night című sorozatban. Egy év múlva Victoria Willis-t... több»
Marcia Cross gyermeket várt a Született feleségek harmadik évadának forgatása alatt, ekkor azonban takarnia kellett a pocakját, mert karaktere Bree csupán a negyedik évadban lesz "álterhes", hogy állapotos lányát fedezze. Mikor Cross tehát végre leadta a szülés utáni kilóit, a képernyőn kénytelen volt műpocakot hordania.
#3
Ginnifer Goodwin

Ginnifer Goodwin

szül. 1978. 05. 22. (45 éves)
Memphis - Tennessee - Amerikai Egyesült Államok
Jennifer Michelle Goodwin – művésznevén Ginnifer Goodwin – 1978-ban született Tennessee-ben. Nevét azért változtatta meg, hogy az különlegesebb, emlékezetesebb legyen, s azért erre a formára, mert szülőhelyének a dialektusában így ejtik. Felsőfokú tanulmányait a Hanover Egyetemen kezdte, majd átváltott a Bostoni Egyetem... több»
Az Egyszer volt, hol nem volt című sorozat harmadik évadában Ginnifer Goodwin és Josh Dallas éppen első gyermeküket várták. A sorozatban Ginnifer két karaktert alakít, Hófehérke terhes volt a forgatókönyv szerint is, Mary Margaret azonban nem.
#2
Katey Sagal

Katey Sagal

szül. 1954. 01. 19. (70 éves)
Hollywood, Kalifornia, U.S.
Katey Sagal 1954. január 19-én született Los Angelesben. Ikerpár húgai és fiútestvére is a show businessben dolgozik. Édesapja, Boris Sagal ukrán rendező volt, azonban 1981-ben egy tévéfilm forgatásakor balesetben elhunyt. A gyerekek keresztapja, a producer volt. Sagal apja részéről zsidó származású. Diplomáját a California... több»
A Rém rendes család című sorozat 11 évadot élt meg. Ez alatt az idő alatt Katey Segal háromszor volt állapotos. Az első terhessége idején, 1991-ben beleírták a történetbe is a babavárást, ám Segal sajnálatos módon a hetedik hónapban elvetélt. A forgatókönyvírók úgy oldották meg, mintha Peggy terhessége csak álom lett volna.
#1
Lisa Kudrow

Lisa Kudrow

szül. 1963. 07. 30. (60 éves)
Encino, Californie, Amerikai Egyesült Államok
Lisa Valerie Kudrow Encinóban,  Kaliforniában, az Egyesült Államokban született 1963. július 30-án. Édesapja, Lee N. Kudrow orvos, édesanyja, Nedra utazási ügynök. Két idősebb testvére van, Helene Maria és David. A család fehérorosz, német és magyar gyökerekkel rendelkezik. Lisa a Portola Middle Schoolba és a Taft High Schoolba... több»
Lisa Kudrow állapotos volt a Jóbarátok 4.évadának forgatása alatt, ezért került bele a történetbe az a szál, amikor Phoebe kihordja az öccsének és párjának gyermekeit (ráadásul a történet szerint hármas ikreket, Lisa egy kisfiúnak, Juliannak adott életet a valóságban).