Tudtad? Ez a 15 sztár a Mission: Impossible franchise-ból DC- és Marvel-filmekben is játszott!

Nem meglepő, hogy a színészek átjárnak bizonyos filmes világok között. 

Az azonban néha egészen meglepő, mekkora átfedés tud lenni ezeken a mozis univerzumokon belül. Erre igazán jó példa Ethan Hunt világa és a Marvel, valamint a DC filmes univerzumaié közti nagymértékű átfedés, ami a színészeket illeti.

Lássuk, ki az a 15 színész, aki valamilyen szerepben feltűnt ezekben a kultikussá vált világokban!

#15
Shea Whigham

Shea Whigham

szül. 1969. 01. 05. (55 éves)
Tallahassee, Florida, Egyesült Államok
Franklin Shea Whigham Jr. Tallahassee-ben született Florida államban 1969.január 5-én. Apja Frank ügyvéd, anyja Beth ikolai könyvtáros. Egy testvére van Jack. Ötéves korában családjával Lake Mary-be költöztek. A Tyler Junior College elvégzése után a State University of New York-ban diplomázott. A Rorschach társulat társalapítója... több»
Amellett, hogy Shea Whigham a Leszámolás - Első részben Briggs szerepét alakítja, több Marvel és DC-karaktert is játszott már. Roger Dooley-t játszotta az ABC és a Marvel sorozatában, a Carter ügynökben.  Majd Todd Phillips 2019-es filmjében Whigham a két rendőrnyomozó egyikét keltette életre, akik Gothamben kihallgatják az embereket az Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) által elkövetett hátborzongató metrógyilkosságokról. Legutóbb pedig George Stacy hangját adta a Pókember: A Pókverzumon át című animációs sikerben.
#14
Pom Klementieff

Pom Klementieff

szül. 1986. 05. 03. (37 éves)
Québec, Kanada
Pom Klementieff 1986. május 3-án látta meg a napvilágot a kanadai Quebec Cityben. Édesapja konzulként dolgozott a francia kormány számára, míg édesanyja koreai származású. Fiatal korában apja munkája révén családja sokat utazott, míg végül Franciaországban telepedtek le. Ötéves korábban édesapja meghalt, édesanyjánál pedig... több»
Pom Klementieff, aki az MCU-ban Mantis szerepéről ismert, a Leszámolás első részében egy Paris nevű karaktert alakít. A legújabb M:I film rendezője, Christopher McQuarrie az Entertainment Weeklynek elmondta, hogy Klementieffet azután választotta, hogy látta A galaxis őrzői 2-ben és nagyon szerette a színésznő alakítását.
#13
Hayley Atwell

Hayley Atwell

szül. 1982. 04. 05. (42 éves)
London, England, Egyesült Királyság
Hayley Atwell 1982. április 5-én született Londonban. Édesanyja angol származású, édesapja Missouriban született, és részben indián felmenőkkel rendelkezik. Nevét Hayley Mills színésznő után kapta. Atwell kettős, angol-amerikai állampolgár, szülei korai válását követően édesanyja mellett, Angliában nőtt fel. 11 évesen nagy... több»
Hayley Atwell, aki épp most csatlakozott a Mission: Impossible franchise-hoz, mint Grace, az MCU-beli Peggy Carter szerepéről ismert igazán. Atwell több Marvel-filmben is alakította Peggyt, többek között az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló és az Amerika Kapitány: A tél katonája című filmekben. Szerepelt a Carter ügynök című sorozatban is, amely két évadon keresztül futott az ABC-n. Legutóbb Atwell egy másik univerzumból származó Peggy változatát játszotta a Doctor Strange az őrület multiverzumában című nagyszabású Marvel moziban.
#12
Henry Cavill

Henry Cavill

szül. 1983. 05. 05. (40 éves)
Jersey, Channel Islands, Egyesült Királyság
Henry William Dalgliesh Cavill 1983. május 5-én született a Channel-szigeteki Jersey-ben. Már egészen fiatalon érdeklődött a színjátszás iránt, és a középiskolában már számos színdarabban feltűnt. Első filmes szerepét a Stephenie Meyer bestsellere alapján forgatott Alkonyatban (2008) játszotta volna, azonban a forgatás... több»
Henry Cavill egyszerre játszotta el a Mission: Impossible gonosztevőjét és a DC Comics szuperhősét. A Falloutban Cavill August Walkert alakítja. A DCEU-ban először Clark Kent/Superman szerepében tűnt fel a 2013-as Az acélemberben. Cavill M:I-beli bajusza közismerten problémát okozott, amikor az Igazság Ligája forgatásának újraforgatása közben a Fallout forgatásának kellős közepén kellett részt vennie. Mivel nem tudta leborotválni az arcszőrzetét, a színész bajuszát az Igazság Ligájában egy nagyon feltűnő CGI-munkával távolították el. 
#11
Angela Bassett

Angela Bassett

szül. 1958. 08. 16. (65 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Angela Evelyn Bassett amerikai színésznő. 1958. augusztus 16-án született New York Harlem városrészében. Édesanyja Betty Jane, édesapja Daniel Benjamin Bassett. Szülei elváltak, így édesanyjával és testvérével élt együtt St. Petersburg városában. Már fiatalon beleszeretett a színészetbe. Tanulmányait a Boca Ciega High School-ban... több»
2018-ban Angela Bassett játszotta Erika Sloane CIA-igazgatót a Mission: Impossible - Falloutban és Ramonda királynőt a Marvel Fekete párduc című filmjében. A színésznő visszatért Ramondaként a Bosszúállók: Végjátékban (2019) és a Fekete Párduc 2. (2022) című filmben. 
#10
Tom Hollander

Tom Hollander

szül. 1967. 08. 25. (56 éves)
Oxford, Oxfordshire, England, Egyesült Királyság
Tom Hollander 1967. augusztus 25.-én született Bristole-ban, Angliában. Szülei mindketten tanárok voltak (Clare E. Hill és Anthony Hollander). Tanulmányait a Dragon és az Abingdon Schoolban folytatta, majd később a Nemzeti Ifjúsági Színház tagja lett. 1981-ben főszerepet kapott a John Diamond-ban. Színészi képzést a Cambridge-i Selwyn... több»
Tom Hollander, aki a brit miniszterelnököt alakította a Titkos nemzet című M:I kalandban, a DC Comics Harley Quinn című animációs sorozatában is dolgozott szinkronszínészként. Hollander Alfred és Woke Goon hangját adta. 
#9
Jeremy Renner

Jeremy Renner

szül. 1971. 01. 07. (53 éves)
Modesto - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Jeremy Lee Renner 1971. január hetedikén született a kaliforniai Modestóban. Renner a Modesto Junoir College-en tanult, először programozással és kriminológiával foglalkozott, de érdeklődött a színészet és pszichológia iránt is. Tanulmányi befejezése után színészi ambíciókkal Los Angelesbe költözött. Karrierjét színházi... több»
Jeremy Renner csatlakozott a Mission: Impossible franchise-ba és az MCU-ba is. Renner először a Mission: Impossible - Fantom protokoll (2011) című filmben alakította William Brandt-et, majd újra eljátszotta ezt a szerepet a Mission: Impossible - Titkos nemzetben is. A Marvelnél Clint Barton/Sólyomszemként debütált a Thorban, és több MCU-filmben is életre keltette az íjászt.Renner legutóbb az önálló Sólyomszem sorozatban alakította a karaktert, amely sorozat 2021-ben jelent meg a Disney+-on. 
#8
Eddie Marsan

Eddie Marsan

szül. 1968. 06. 23. (55 éves)
Stepney, London, Egyesült Királyság
Edward Maurice Charles Marsan 1968. június 9-én született Londonban. Édesapja teherautó sofőr volt, édesanyja pedig tanárasszisztens. Bethnal Green településen nőtt fel, és a Raine's Alapítványi Iskolában tanult. Tizenhat éves korában ott hagyta az iskolát és gyakornok nyomdászként kezdett el dolgozni még mielőtt beindult volna... több»
Eddie Marsan szerepelt a Mission: Impossible III és a Deadpool 2 című filmekben. A harmadik Mission: Impossible filmben Brownwayt, Owen Davian (Philip Seymour Hoffman) egyik csatlósát alakította. A Deadpool folytatásában Marsan az Essex House for Mutant Rehabilitation gonosz igazgatóját játszotta el, a tőle megszokott fineszességgel.
#7
Maggie Q

Maggie Q

szül. 1979. 05. 22. (44 éves)
Honolulu - Hawaii - Amerikai Egyesült Államok
Maggie Q a hawaii származásű amerikai színésznő, jelenleg a CBS új drámájában „Stalker”-ben játszik Dylan McDermott mellett. Q első sikeres fellépése a Craig Silverstein által készített „Nikita” sorozatban volt. Tavaly „A beavatott” (Divergent) filmben tűnt fel. Egyéb filmes megjelenései: „A Conspiracy on Jekyll... több»
A Mission Impossible III sztárja, Maggie Q a Young Justice című animációs sorozatban Diana hercegnő/Wonder Woman hangját is adta. Az M:I harmadik küldetésében ő játszotta Zhen-t, Ethan csapatának egyik tagját.
#6
Billy Crudup

Billy Crudup

szül. 1968. 07. 08. (55 éves)
Manhasset, New York, Amerikai Egyesült Államok
William Gaither Crudup 1968. július 8-án született a New York-i Manhasset-ben. Édesanyja Georgann, édesapja Thomas Henry Crudup III, aki még gyerekkorában elváltak, később viszont újra házasodtak. Nagyapja William Cotter “Billy” Gaither,  a közismert Floridai ügyvéd volt. Két testvére van, Tommy és Brooks, akik mindketten... több»
Billy Crudup különböző karaktereket játszott a Mission: Impossible franchise-ban és a DC Extended Universe (DCEU) sorozataiban. A harmadik M:I című filmben a sztár egy Musgrave nevű gonosztevőt alakított, aki elárulta Ethan Huntot. Crudup játszotta Henry Allent, Barry Allen/The Flash (Ezra Miller) apját is az Igazság Ligájában és a Zack Snyder-féle Igazság Ligájában. A karakter a 2023-as The Flash című filmben is feltűnt, de ekkor Crudup helyett már Ron Livingston keltette életre a karaktert. 
#5
Laurence Fishburne

Laurence Fishburne

szül. 1961. 07. 30. (62 éves)
Augusta, Grúzia, Amerikai Egyesült Államok
Laurence Fishburne 1961. július 30-án született Augustában, az Egyesült Államokban, tanárnő és javítóintézeti alkalmazott fiaként. Szülei válását követően a New York-i Brooklyn negyedben nőtt fel, diplomáját is New Yorkban szerezte. Első szerepét az ABC One Life to Live című szappanoperájában kapta 1973-ban, 12 évesen,... több»
Laurence Fishburne hosszú színészi pályafutása során többek között szerepelt a Mission: Impossible filmsorozatban, valamint Marvel és DC projektekben is. Ő alakította Theodore Brasselt, az IMF igazgatóját a Mission: Impossible III. című filmben. Ezen kívül Fishburne adta Silver Surfer hangját a 2007-es Fantasztikus Négyes című Marvel-filmben és a DC Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című mozijában ő volt a Daily Planet főszerkesztője, Perry White. Majd visszatért az MCU-ba, ahol A Hangya és a Darázsban ő volt Dr. Bill Foster, Hank Pim egy régi kollégája.
#4
Dominic Purcell

Dominic Purcell

szül. 1970. 02. 17. (54 éves)
Merseyside, England, Egyesült Királyság
Dominic Haakon Myrtvedt Purcell Londonban született 1970. február 17-én. Két éves korában költözött át a családja Sidney-be. Miután otthagyta a Blaxland középiskolát, az Australian Theatre for Young People-ben képezték, majd a Western Australian Academy of Performing Arts-ba járt Hugh Jackmannel és Francis O'Connorral. 1997-ben... több»
Miután egy kisebb szerepet játszott egy Ulrich nevű csatlósként a Mission: Impossible II című filmben Dominic Purcell a Marvel és a DC karaktereit keltette életre. A Penge: Szentháromság című filmben Drake-et alakította, majd a The CW Arrowverse sorozatában, elsősorban a Legends of Tomorrow címűben ő volt Mick Rory/Heat Wave.
#3
Dougray Scott

Dougray Scott

szül. 1965. 11. 25. (58 éves)
Glenrothes, Fife, Skócia, Egyesült Királyság
Stephen Dougray Scott skót színész 1965. november 25-én látta meg a napvilágot Glenrothes városában. Édesanyja, Elma ápolónő, míg édesapja Alan Scott szintén színész és ügynök. Francia származású nagymamája után kapta művésznevét. Tanulmányait az Auchmuty középiskolában végezte, és beiratkozott egy alapítványi... több»
Miután eljátszotta a Sean Ambrose nevű gonosztevőt a Mission: Impossible 2-ben, Dougray Scott a The CW sorozatában, a Batwomanben szerepelt. Jacob Kane-t, Kate Kane/Batwoman (Ruby Rose) apját alakította. 
#2
Henry Czerny

Henry Czerny

szül. 1959. 02. 08. (65 éves)
Toronto, Ontario, Kanada
Henry Czerny 1959. február 8-án született Torontóban, Kanadában, lengyel–kanadai szülők gyermekeként. Édesapja hegesztőként kereste a kenyerét, édesanyja egy pékségben dolgozott. 1982-ben végezte el a National Theatre Schoolt Montrealban, ezután számos kanadai színházban játszott. A nyolcvanas évek végétől kezdve már nemcsak... több»
Henry Czerny az első M:I filmben játszotta először Kittridge-et, az IMF igazgatóját, 1996-ban. Évekkel később vendégszerepelt a The CW Supergirl című sorozatában. A Supergirl két epizódjában Winslow Schott Sr./Toyman szerepében tűnt fel, aki Supergirl jó barátjának, Winn Schottnak (akit Jeremy Jordan alakított) az apja. Czerny Kittridge-ként tér vissza a hetedik Mission: Impossible filmben, amely július 12-től már fut is a mozikban. 
#1
Ving Rhames

Ving Rhames

szül. 1959. 05. 12. (64 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Irving Rameses Rhames 1959. május 12-én született New York Harlem negyedében. Édesapja autószerelő, édesanyja háztartásbeli volt. Művészeti középiskolába járt; itt kedvelte meg a színjátszást. A későbbiekben a New York-i Állami Egyetemen folytatta színészi tanulmányait, ahol Stanley Tucci diákja volt, de a neves Julliard School... több»
Ving Rhames, aki Luther Stickell szerepében minden Mission: Impossible filmben játszott, a Marvel 2017-es A galaxis őrzői 2. című filmjében is feltűnt, mint a Charlie-27 nevű figura a film vége felé. A karakter cameoja a Guardians of the Galaxy eredeti, 1969-es felállására utalt.