Hollywoodi sztárok, akiknek Te sem tudtad az igazi nevét

Számos oka lehet annak, hogy egy hollywoodi sztár nevet változtat még azelőtt, hogy a színészi pályára lépne. Alábbi összeállításunkban tizenöt olyan hírességet gyűjtöttünk össze, akivel kapcsolatban talán sokakban fel sem merült volna, hogy nem az eredeti nevüket használják a szakmájukban.

#nonumbers

Ludacris

szül. 1977. 09. 11. (46 éves)
Champaign, Illinois, Egyesült Államok
Ludacris egy amerikai származású rapper, zenei producer és színész. Édesapja Wayne Brian Bridges, édesanyja pedig Roberta Shields volt. Egyetlen gyermek volt a családban. Az édesapját 2007-ben vesztette el, ugyanis apja diabéteszes volt. Az első lemeze nagyot bukott, de mégsem hagyta abba zenélést. Második albuma, amit még 1998-ban... több»
Christopher Brian Bridges néven látta meg a napvilágot. 2000-ben az MTV Direct Effect című hip-hop műsorban árulta el, hogy művészneve a "ludicrous" szóval való játék, amely groteszket, nevetségest, tréfásat jelent.

Nina Dobrev

szül. 1989. 01. 09. (35 éves)
Sofia, Bulgária
A bolgár származású színésznő, Nina Constantinova Dobreva 1989. január 9-én született Szófiában, Bulgáriában, ám szüleivel két éves korában Kanadába költöztek, ahol a mai napig él. Édesanyja művész, édesapja pedig számítógépes szakember, egy bátyja van, Alexander. Nina folyékonyan beszél angolul, franciául és... több»
Nikolina Konstantinova Dobreva néven született Szófiában, Bulgáriában, a színésznő egész egyszerűen azért változtatta meg a nevét, hogy az könnyebben megjegyezhető legyen.

Tina Fey

szül. 1970. 05. 18. (53 éves)
Upper Darby - Pennsylvania - Amerikai Egyesült Államok
Eredeti nevén Elizabeth Stamatina Fey. Édesanyja görög, Píreuszban született, az apja ágán pedig német, skót és angol származású. A University of Virginia-n drámatagozaton tanult, diplomázás után Chicagoba költözött, ahol a Second City-ben kezdett komédiát tanulni, ahol sok SNL szereplő kezdte a karrierjét. 1995-ben fedezte fel a... több»
A színésznő 1970 májusában született Elizabeth Stamatina Fey néven. A stúdió című sorozatban általa alakított Liz Lemon karakterének nevéhez a sajátját használta fel.

Mindy Kaling

szül. 1979. 06. 24. (44 éves)
Cambridge, Massachusetts, Amerikai Egyesült Államok
Vera Mindy Chokalingam 1979. június 24-én született Cambridge-ban, Massachusettsben. Amerikai színésznő, komedista és író. 2005-től 2013-ig ő játszotta Kelly Kapoor az NBC sitcom sorozatában, a ''The Office''ban. Amellett, hogy ebben szerepelt, írással foglalkozott, ügyvezető producerkedett és alkalmi rendező is volt. A ''The Office''... több»
Vera Mindy Chokalingam néven született. A humorista kifejezetten azután rövidítette le a nevét Kalingra, hogy a standup comedyben való indulásakor többször is rosszul ejtették azt.

Mila Kunis

szül. 1983. 08. 14. (40 éves)
Chernovtsy - Ukrajna
Milena Markovna Kunis 1983.08.14-én született az akkori Szovjetunióban, a mai Ukrajna területén található Chernivtsiben. Édesanyja, Elvira fizikatanár, édesapja, Mark gépészmérnök, van egy bátyja, Michael. A család 1991-ben költözött Los Angelesbe, ahol Milának gyorsan meg kellett tanulnia angolul, hogy be tudjon illeszkedni, de a... több»
Az ukrajnai származású színésznő rövidebb és hollywoodi berkekben hangzatosabb névre váltott. A Mila Kunist kétségkívül könnyebb beilleszteni egy poszterre, mint a Milena Markovna Kunis.

Winona Ryder

szül. 1971. 10. 29. (52 éves)
Winona, Minnesota, Amerikai Egyesült Államok
Winona Laura Horowitz 1971. október 29-én született egy Winona nevű kis faluban, melyről nevét is kapta. Észak-Kaliforniában egy elszigetelt farmon nevelkedett, ahol áram sem volt. A színésznő a neves pszichológus és író, Timothy Leary ükunokája. Szülei jó barátságot ápolta a beat nemzedék egyik legikonikusabb alakjával, a... több»
Az egész világ Winona Ryderként ismerte meg az elbűvölő és rendkívül tehetséges színésznőt, aki hamarosan a Stranger Things 4. évadában tér vissza. Azt viszont kevesen tudják, hogy Winona Laura Horowitz néven látta meg a napvilágot.

Lady Gaga

szül. 1986. 03. 28. (38 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Stefani Angelina Germanotta, ismertebb nevén Lady Gaga 1986. március 28-án született Manhattanben, New Yorkban. Édesanyja Cynthia Louise, édesapja Anthony Germanotta Jr.. Apai ágon olasz felmenőkkel rendelkezik, míg anyja feléről francia-kanadai, angol, német és skót vér is csörgedezik az ereiben. Már egész fiatalon, négyéves... több»
Stefani Joanne Angelina Germanotta néven született, apjával való rossz viszony miatt azonban igyekezett mielőbb megválni a családi névtől, a karrierje szempontjából pedig úgy érezte, hogy a Lady Gaga sokkal hangzatosabb, amelyet egyébként a Queen "Radio Ga Ga" című dala inspirált.

Jamie Foxx

szül. 1967. 12. 13. (56 éves)
Terrell, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Jamie Foxx, eredeti nevén Eric Marlon Bishop 1967. december 13-án született az egyesült államokbeli Terrellben. 7 hónapos korától, szülei válását követően édesanyja fogadott szülei nevelték tovább. 5 évesen zongorázni tanult, majd a United States International Universityn tanult zeneszerzést. Nevét azért változtatta a nőies... több»
A színész, humorista Eric Marlon Bishop néven látta meg a napvilágot. Egy későbbi interjúban elmondta, hogy Redd Foxx komikus előtt tisztelegve választotta ezt a nevet.

Emma Stone

szül. 1988. 11. 06. (35 éves)
Scottsdale - Arizona - Amerikai Egyesült Államok
Emily Jane Stone 1988. november 6-án született Scottsdale-ben, Arizonában. Felmenői révén svéd vér csörgedezik az ereiben, nevüket akkor változtatták Stone-ra, amikor az Egyesült Államokba költöztek. Szüleivel és öccsével jó a viszonya – édesanyjával még közös tetoválása is van, amit akkor csináltattak, amikor Krista... több»
Emily Jean Stone néven anyakönyvezték, a színésznő egy interjú során azonban elmondta, hogy művésznevét a Spice Girls nevű zenei formáció Baby Spice nevű tagja inspirálta, akit eredetileg Emmának hívnak.

Julianne Moore

szül. 1960. 12. 03. (63 éves)
Fayetteville, Észak-Karolina, Amerikai Egyesült Államok
Julie Anne Smith 1961. december 3-án született az észak-karolinai Fayetteville-ben. Szülei a hadseregnél szolgáltak, édesanyja pszichológus volt, jogász édesapja hadbíró. A család tucatszor költözött egyik támaszpontról a másikra, majd Julie kikötött a Bostoni Egyetem előadóművészi szakán. A diploma után New Yorkba... több»
A színésznő Julie Anne Smith néven született, nevét azután változtatta meg, hogy az egyetemi tanulmányai után elhatározta, hogy színészként szeretne érvényesülni. A pályán azonban volt már egy másik Julie Anne Smith nevű művésznő.

Kit Harington

szül. 1986. 12. 26. (37 éves)
Worcester, Worcestershire, England, Egyesült Királyság
Kit Harington 1986. december 26-án született Hammersmith-ben, Londonban. Alapiskolai tanulmányait Southfiledben végezte, 1998-tól 2003-ig a Chantry High Scool diákja volt. 2003-ban felvételt nyert a Worcester-i Egyetem dráma- és színházi tudományok szakára. Végül 2008-ban a University of London dráma szakán szerzett diplomát.   Kit... több»
Christopher Catesby Harington néven született Deborah Jane (Catesby) drámaíró és David Richard Harington üzletember gyermekeként. Édesanyja a 16. századi brit drámaíró és költő, Christopher Marlowe után nevezte el, akinek keresztnevét Kitre rövidítették.

Joaquin Phoenix

szül. 1974. 10. 28. (49 éves)
San Juan, Puerto Rico
Joaquin Rafael Bottom 1974. október 28-án született született Puerto Ricóban. Négy testvére van, River (elhunyt 1993-ban), Summer, Liberty, Rain, mindegyikük színész. Szülei tagjai voltak a Children of God nevű szektának és Joaquin gyermekkorában beutazták egész Dél-Amerikát, közben azoban a gyerekek nem kaptak megfelelő oktatást.... több»
Teljes nevén Joaquin Rafael Phoenix, eredeti nevén Joaquin Rafael Bottom. A család azután változtatta meg a vezetéknevüket, miután otthagyták az Isten gyermekei nevű szektát. Joaquin a későbbiekben a Rafaelt is Leafre változtatta, mivel olyan nevet szeretett volna, amely szorosabban kapcsolódik a természethez.

Demi Moore

szül. 1962. 11. 11. (61 éves)
Roswell, New Mexikó, US
Demi Moore 1962. november 11-én született Új-Mexikóban. Nem volt könnyű gyermekkora, állandó problémákkal küzdött az iskolában, édesapja munkanélküli szerencsejáték-függő volt, aki nem szentelt túl sok figyelmet lányának. Apja elhagyta a családot, édesanyja újra férjhez ment, de továbbra is nehéz anyagi körülmények... több»
Demi Gene Guynes néven született. A The Guardian értesülései szerint a "Demi" a Demetria rövidítése, a nevet édesanyja választotta, amelyet a fáma szerint egy samponos flakonon látott meg.

Natalie Portman

szül. 1981. 06. 09. (42 éves)
Jerusalem - Izrael
Natalie Portman 1981. június 9-én, édesanyja 29. születésnapján született Jeruzsálemben, Izraelben, szülei egyetlen gyerekeként, Natalie Hershlag néven. Izraeli származású apja nőgyógyász, amerikai születésű, művész édesanyja pedig Natalie ügynökeke volt. A zsidó származású család több költözés után 1990-ben New Yorkban... több»
Az izraeli származású amerikai színésznőt Natalie Hershlagként anyakönyvezték. Szerepeiben főként fiatal, koraérett nők karaktereit formálta meg mindeddig pályafutása során.

Olivia Wilde

szül. 1984. 03. 10. (40 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Olivia Wilde 1984. március 10-én született New Yorkban, Olivia Jane Cockburn néven. Szülei, Leslie Cockburn és Andrew Cockburn újságírók, egy nővére van, Chloe, és egy fiatalabb öccse, Charlie. A színésznő tanulmányai alatt Oscar Wilde előtti tisztelgésből vette fel az író vezetéknevét. Olivia Washingtonban és Andoverben tanult,... több»
A színésznő Olivia Jane Cockburn néven látta meg a napvilágot, felmenői között számos tehetséges művész található, így talán érthető is, hogy nevet változtatott. Wilde egyébként rendezőként is bizonyított az elmúlt években, az Éretlenségi után 2022-ben érkezik következő filmje, a Don't Worry Darling.