14 filmcsillag, akik súlyos balesetet szenvedtek egy forgatáson

A színészvilágban számos olyan sztár van, aki büszke arra, hogy saját maga csinálja a mutatványait, és horrorisztikus történeteket oszt meg, amikor az ilyen vállalásai során súlyosan megsérül.

Ez többször fordul elő, mint gondolnád - méghozzá kedvenc sztárjaiddal is - ,bár némelyik sérülés nem olyan súlyos, míg mások konkrétan életveszélyesek. A rajongók kedvencei, például Jackie Chan és Tom Cruise, két olyan színész, akik azzal büszkélkednek, hogy őrült mutatványokat csinálnak, szenvedtek már kritikus sérüléseket rosszul sikerült mutatványok miatt.

Íme egy lista azokról a színészekről, akiknek súlyos sérüléseik voltak forgatás közben.

#14
Jackie Chan

Jackie Chan

szül. 1954. 04. 07. (70 éves)
Victoria Peak, Hongkong
Jackie Chan (Chan Kong-Sang) 1954. április 7-én született Honkongban. Tanulmányait a Kínai Dráma Akadémián folytatta, ahol klasszikus kínai művészeteket tanult (színjátszás, éneklés, előadóművészet, harcművészetek). Tagja volt az iskola egyik előadócsoportjának, ahol megismerte Sammo Hung Kam-Bo-t és Yuen Biao-t, akikkel... több»
Jackie Chan büszke arra, hogy saját maga csinálja a kaszkadőrmutatványait. Több sérülést is átélt már a filmjei forgatásán, de az egyik, ami majdnem végleg kiütötte, az az Istenek fegyverzete című filmben történt. A jelenetben egy fára kellett ugrania, és megragadni egy ágat, de tragikus módon az ág letört, és Chan nagy magasságból lezuhant, aminek következtében a földbe csapódott, és több csontja is eltört. A törött csontok átszúrták a koponyáját, és a színésznek agyműtétre volt szüksége, ami láthatóan bevált, mert a mai napig dolgozik.
#13
Sylvester Stallone

Sylvester Stallone

szül. 1946. 07. 06. (77 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Michael Sylvester Gardenzio Stallone, becenevén Sly, 1946. július 6-án született New Yorkban, egy emigráns olasz család gyermekeként. Ereiben olasz, orosz és francia vér is csörgedezik. Születésekor egy komplikáció következtében arcának bal fele lebénult. Szülei kilenc éves korában elváltak, ezt követően sokat költöztek, ezért... több»
Talán nehéz elképzelni, hogy Sylvester Stallone megsérüljön valamelyik filmje forgatásán, különösen Rocky-ként, de a negyedik film forgatásán ez mégis megtörtént. Az egyik bokszjelenet forgatása közben Dolph Lundgren olyan erősen mellkason ütötte Stallonét, hogy annak szíve annyira megdagadt, hogy majdnem meghalt. Ami még ijesztőbbé tette a helyzetet, hogy Stallone nem tudta azonnal, hogy a szíve megduzzadt, csak később vette észre, hogy ez történik. Stallone azt mondja: "Elporlasztott engem", amikor arról beszél, hogy Lundgren megütötte.
#12
Halle Berry

Halle Berry

szül. 1966. 08. 14. (57 éves)
Cleveland, Ohio, Amerikai Egyesült Államok
Maria Halle Berry 1966. augusztus 14-én született Clevelandben, Ohióban, az Egyesült Államokban. Édesapja, Jerome Jesse Berry afroamerikai, ugyanabban a kórházban dolgozott, mint német és angol származású pszichiátriai ápoló édesanyja, Judith Ann. Szülei négy éves korában elváltak, őt és nővérét, Heidi Berry-Hendersont anyjuk... több»
Ha Halle Berry több helyet is kaphatna ezen a listán, mert nyilvánvalóan "balesetveszélyes egyéniség". Több olyan történet is kering róla, hogy forgatások során többször is megütötte magát, például amikor elesett és beverte a fejét a betonpadlóba A hívás című filmben. Nem csak ez, de a Felhőatlasz forgatásán eltörte a lábát, a Gothika forgatása közben pedig kicsavarta a karját. Ha azt hiszed, hogy ez már rossz, akkor a Halj meg máskor! forgatásán egy üvegszilánk ment a szemébe, a Macskanő forgatásán pedig eltörte a karját és a lábát. Jujj!
#11
Jim Caviezel

Jim Caviezel

szül. 1968. 09. 26. (55 éves)
Mount Vernon - Washington - Amerikai Egyesült Államok
Jim Caviezel 1968. szeptember 26-án született Mount Vernonban, az Egyesült Államokban. Édesanyja korábban színésznő, apja pedig hátgerincorvos volt. Három lány- és egy fiútestvére van, ereiben svájci, szlovák és ír vér keveredik. Aktívan kosárlabdázott Seattle-ben, egy sérülést követően otthagyta a Bellevue College-t, és a... több»
Miközben magát Jézus Krisztust játszotta, Jim Caviezelbe villám csapott A passió forgatása közben. Caviezel azt állítja, hogy négy másodperccel a villámcsapás előtt tudta, hogy ez fog történni, és látta, ahogy a statiszták a földre vetik magukat, amikor a villám belecsapott. A színész azt mondja, hogy a feje bal oldalából tűz jött ki, és úgy világított, mint egy karácsonyfa.
#10
Charlize Theron

Charlize Theron

szül. 1975. 08. 07. (48 éves)
Benoni, Gauteng, Dél-Afrika
A francia, holland és német felmenőkkel rendelkező Oscar-díjas színésznő 1975. augusztus 7-én született egy dél-afrikai farmon, Benonitól nem messze, Gerda és Charles Theron egyetlen gyermekeként. Az afrikaansul és angolul is folyékonyan beszélő Charlize 15 éves korában szemtanúja volt, amikor anyja önvédelemből lelőtte... több»
Charlize Theron olyan színésznő, aki sok kaszkadőrmutatványt maga csinál, de az Æon Flux forgatásán történtek után elkezdte átgondolni a dolgot, és egy kicsit lenyugodott. A forgatás során Theron megpróbált egy hátrafordított kézmozdulatot, de a nyakán landolt... A rossz landolás után porckorongsérvet szenvedett a gerincében, és a forgatás nyolc hétre leállt, hogy Theron felépülhessen.
#9
Ruby Rose

Ruby Rose

szül. 1986. 03. 20. (38 éves)
Melbourne, Ausztrália
Ruby Rose, ausztrál fotómodell, DJ, színész és MTV VJ. Melbourne-ben született, a 20 éves Katia Langenheim egyedülálló anya gyermekeként, akit példaképként tisztel. Gyermekként sokat utazott, Viktóriában, Tazmániában élt majd végül Melbourne-ben telepedett le. Karrierjét fotómodellként kezdte 2002-ben, amit a mai napig folytat.... több»
Ruby Rose, aki egykor Batwomant alakította, mielőtt elhagyta a sorozatot, a forgatás alatt saját maga által végrehajtott mutatványok során szerzett súlyos sérüléseket. Az Instagramon osztotta meg, hogy sürgősségi műtétre volt szüksége, miután két porckorongsérve volt, amelyek közel voltak a gerincéhez. Rose megosztotta, hogy krónikus fájdalomtól szenvedett, és egy ponton nem érezte a karjait, így a műtétre feltétlenül szükség volt.
#8
Blake Lively

Blake Lively

szül. 1987. 08. 25. (36 éves)
Tarzana, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Blake Christina Lively 1987-ben született Tarzanában, Kaliforniában. Édesapja színész, édesanyja ügynök, korábban modellkedett. Összes testvére színész. Ennek ellenére kezdetben nem érdeklődött a színészi hivatás iránt. A Burbank Gimnáziumba járt, pompomlány és diákelnök, valamint egy nemzetközileg is elismert kórus tagja... több»
A Ritmusszekció forgatása során Lively nagyon büszke volt arra, hogy az összes kaszkadőrmutatványt ő maga vette fel, ahogy a többi színész is a forgatáson, és az egyik harcjelenet során Blake Lively eltörte a jobb kezét, miközben Jude Law-ra támadt. Livelynak eltörött néhány csontja, kificamodott néhány dolog, és egy szalag is elszakadt. A baleset miatt a forgatás hat hónapra leállt, hogy Lively keze teljesen meggyógyuljon.
#7
Channing Tatum

Channing Tatum

szül. 1980. 04. 26. (44 éves)
Cullman - Alabama - Amerikai Egyesült Államok
Channing Tatum 1980. április 26-án született az egyesült államokbeli Cullmanben. Gyerekként számos sportot űzött, egy ideig amerikai futball-karrierre készült egy virginiai főiskolán, melyet azonban otthagyott. Hazatérve különféle munkákat vállalt, táncosként is dolgozott egy klubban, élményeinek nagy hasznát vette a 2012-es Magic... több»
Channing Tatum állítása szerint A sas forgatásán élete legnagyobb fájdalmát élte át, amikor egy véletlen bemelegítési technika rosszul sikerült a színésznek. Mivel a filmet kint forgatták a hidegben, Tatum és színésztársai úgy tartották magukat melegen, hogy forró vizet öntöttek a bodysuitjukba, ami utólag visszagondolva kissé kockázatos ötlet. Amikor a stáb egyik tagja felment, hogy segítsen Tatumnak felmelegedni, elfelejtették hagyni, hogy a víz egy kicsit lehűljön, és forró vizet öntöttek Tatum ágyékára. Olyan forró volt, hogy a víz csúnyán megégette a bőrét az ágyék területén.
#6
Jaimie Alexander

Jaimie Alexander

szül. 1984. 03. 12. (40 éves)
Greenville - Dél-Karolina - Amerikai Egyesült Államok
Jaimie Alexander 1984. március 12-én született a dél-karolinai Greenville városában. A család a gyermek négy éves korában a texasi Grapevineba tette át székhelyét; Jaimie itt nőtt fel. Négy fiútestvérrel rendelkezik. A színjátszást az általános iskolában szerette meg, majd a gimnáziumi évei alatt a társulat eltanácsolta, mert... több»
Jaimie Alexander játszotta az asgardi Sifet, és a forgatás alatt leesett egy magas építményről, és nagyon súlyosan megsérült. A porckorongsérve lett, kificamodott a bal válla, 11 csigolyája eltört, és elszakadt a jobb rhomboidja. Mindezek után egy napot várt, hogy kórházba menjen, de miközben a kocsijában ült és oda vezetett, a gerince összenyomódott, és lebénult a jobb lába és a jobb keze is. Talán hihetetlen, de egy héten belül újra munkába állt!
#5
George Clooney

George Clooney

szül. 1961. 05. 06. (62 éves)
Lexington - Kentucky - Amerikai Egyesült Államok
George Timothy Clooney 1961. május 6-án született a Kentucky állam béli Lexingtonban. Édesanyja, Nina Bruce (leánykori nevén Warren), szépségkirálynő volt, a városi tanács tagja. Édesapja, Nick Clooney, egykori műsorvezető, a kései 90-es években 5 évig volt az American Movie Classics házigazdája. A középiskolában George-nál... több»
A Syriana egy intenzív film, és miközben George Clooney a forgatáson vett részt, egy súlyos sérülést szenvedett. Miközben egy székhez kötözték, a földre dobták, és végül a fejét a padlóba verte, aminek következtében a gerincfolyadéka szivárogni kezdett. Kórházba került, és úgy tűnik, a sérülés annyira fájt, hogy azon gondolkodott, hogy véget vet az életének, de sikerült összeszednie magát és átküzdenie magát a fájdalmon.
#4
Ike Barinholtz

Ike Barinholtz

szül. 1977. 02. 18. (47 éves)
Rogers Park, Illinois, Egyesült Államok
Ike Barinholtz, amerikai színész 1977. február 18-án látta meg a napvilágot Isaac Barinholtz néven. Chicagóban született, és ott is nőtt fel. Alan Barinholtz és Peggy Barinholtz fia. Apja Ashkenazi zsidó származású. A Bernard Zell Anshe Emet Elementary iskolába járt, majd a chicagói Latin Középiskolába. Tervei között szerepelt a... több»
Ike Barinholtz játszotta és rendezte Az eskü című filmet, és a forgatáson súlyosan megsérült; a sérülés olyan súlyos volt, hogy utána több hónapig nyakmerevítőt kellett viselnie. Barinholtz egy nagyon magas emelvényen állt, mielőtt leesett, és állítása szerint azonnal tudta, hogy valami nincs rendben. Két nyakcsigolyája is eltört és a forgatás befejezése után a The Mindy Project egyik évadában, amelyben több epizódon keresztül szerepelt, nyakmerevítőt kellett viselnie.
#3
Dylan O'Brien

Dylan O'Brien

szül. 1991. 08. 26. (32 éves)
New York, New York, Egyesült Államok
Dylan O’Brien 1991. augusztus 26-án született New Yorkban. Édesapja, Patrick O'Brien, operatőr, édesanyja, Lisa Rhodes, színésznő. Egy lánytestvére van, Julian. Ereiben ír, angol, olasz és spanyol vér csörgedezik. Dylan 12 éves volt, amikor a család Kaliforniába költözött, 2006-ban pedig szülei segítségével YouTube videókat... több»
A Maze Runner: The Death Cure forgatásán Dylan O'Brien balesetet szenvedett, amelynek következtében agyrázkódást, zúzódásokat és arccsonttörést szenvedett. A sztár egy mozgó jármű tetején volt, de hirtelen leesett a járműről, és egy másik autó elütötte. Komoly felépülési fázison kellett átesnie, és nehezen tudott belevágni egy újabb filmforgatásba, mivel sérülései annyira súlyosak voltak.
#2
Jeremy Renner

Jeremy Renner

szül. 1971. 01. 07. (53 éves)
Modesto - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Jeremy Lee Renner 1971. január hetedikén született a kaliforniai Modestóban. Renner a Modesto Junoir College-en tanult, először programozással és kriminológiával foglalkozott, de érdeklődött a színészet és pszichológia iránt is. Tanulmányi befejezése után színészi ambíciókkal Los Angelesbe költözött. Karrierjét színházi... több»
Jeremy Renner, akit leginkább a Marvel Moziverzumban Sólyomszem szerepéről ismerhetünk, a Tag/Haverok harca című film forgatásán szenvedett szörnyű balesetet. A Tag egy felnőtt baráti társaságot követ, akik egész életükben intenzív fogócskát játszottak, és Renner karaktere állítólag a legjobb a csapatból. Renner, miközben felmászott egy halom székre, a székek felborulásának áldozatává vált, és ennek következtében az esés után mindkét karját eltörte. Ez egy 20 láb magas zuhanás volt, és ha megnézted a filmet, tudni fogod, hogy melyik jelenetben történt.
#1
Tom Cruise

Tom Cruise

szül. 1962. 07. 03. (61 éves)
Syracuse, New York, U.S
Thomas Cruise Mapother 1962. július 3-án született a New York állam béli Syracuse-ban. Egy testvére van, Lee Ann. Gyerekkorában sokat költöztek, ezért többször kellett iskolát váltania, és nehezen ment neki a tanulás is. 1974-ben szülei elváltak, Tom és testvére anyjánál maradt. A legtöbb színészhez hasonlóan karrierjét... több»
Tom Cruise, habár teljesítménye időnként emberfelettinek tűnik, pontosan tudja, hogy nem sérthetetlen. A Mission: Impossible - Fallout forgatásán Cruise egy olyan kaszkadőrmutatványt hajtott végre, amelynek során egy épületről kellett leugrania, miközben egy hámhoz volt kötve. Megcsinálta az ugrást, de úgy tűnik, nem volt elég közel az épülethez, nekicsapódott annak, és amikor felhúzta magát, nyilvánvalóan sántított, mert megsérült a bokája.