Sztárok, akik a karrierjük csúcsán hunytak el

Alábbi listánkkal azoknak a sztároknak szeretnénk emléket állítani, akik nem csupán fiatalon, de a karrierjük csúcsán távoztak el közülünk.

#32
Gaspard Ulliel

Gaspard Ulliel

szül. 1984. 11. 25. - elhunyt 2022. 01. 19.
Boulogne-Billancourt, Paris, Franciaország
Gaspard Ulliel 1984. november 25-én láttam meg a napvilágot Boulogne-Billancourt városában, Franciaországban. Elsősorban színész, de modellként is szép karriert épített ki. Szülei Christine és Serge. Édesanyja producer, míg édesapja stylist. Egy lány 12 évvel fiatalabb lánytestvére van, Lisa Ulliel. Gyerekkorában megtámadta egy... több»
Nem sokkal a Holdlovag című sorozat debütálása előtt, amelyben Ulliel The Midnight Man karakterét alakította, egy tragikus síbaleset következtében elhunyt. A színészt fejsérülés miatt szállították kórhába, ahol orovosai már nem tudták megmenteni az életét.
#31
Heath Ledger

Heath Ledger

szül. 1979. 04. 04. - elhunyt 2008. 01. 22.
Perth, Western Ausztrália, Ausztrália
Heathcliff Andrew Ledger 1979. április 4-én született Perthben, Ausztráliában. Nevét Emily Bronte egyik karakteréről, az Üvöltő szelekben szereplő Heathcliffől kapta. A színésznek egy nővére és két féltestvére van. 10 éves volt, amikor szülei elváltak. Heath már a középiskolában megpróbálkozott a színjátszással,... több»
Heath Ledger holtesttére New York-i lakásában találtak rá, halálát gyógyszer-túladagolás okozta. A fiatal színész épp a Doktor Parnassus című filmen dolgozott, amelyet végül nélküle voltak kénytelenek befejezni. Korábbi felesége, Michelle Williams egy interjú során elmondta, hogy férje álmatlanságban szenvedett. Ledgert posztumusz Oscar-díjban részeséítették A sötét lovagban nyújtott alakításáért.
#30
Paul Walker

Paul Walker

szül. 1973. 09. 12. - elhunyt 2013. 11. 30.
Glendale, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Paul Walker 1973. szeptember 12-én született Glendale-ben, az Egyesült Államokban. Édesanyja divatmodell, édesapja díjnyertes ökölvívó volt. Az iskola után kezdetben Dél-Kaliforniában tanult tengeri biológiát, színészi karrierjét még csecsemő korában kezdte, hiszen a Pampers egyik reklámjában szerepelt. A televízió képernyőin... több»
A színész autóbalesetben vesztette életét 2013-ban a Halálos iramban című film forgatása idején. A járművet Walker egyik közeli ismerőse vezette, amely egy fának csapódott, majd kigyulladt. A szemtanúk megpróbálták kihúzni a színészt a roncsok közül, a lángok miatt azonban ez esélytelennek bizonyult.
#29
Anton Yelchin

Anton Yelchin

szül. 1989. 03. 11. - elhunyt 2016. 06. 19.
Leningrád, Szovjetunió
Anton Viktorovich Yelchin 1989. március 11-én született Oroszországban, Szentpéterváron. Szülei, Irina Koronina és Viktor Yelchin műkorcsolyázók voltak, s fiukat zsidó szellemiségben nevelték. A család a későbbiekben az Egyesült Államokba emigrált, így fiuk már itt folytatta tanulmányait. Anton 2007-ben nyert felvételt a... több»
Halhatatlan szeretők, Terminátor - Megváltás, Frászkarika...és még hosszan sorolhatnánk azokat a filmeket, amelyben a színész felbukkant. Anton Yelchin tragikus körülények között hunyt el, a színészt saját autója szorította a falnak otthonának udvarában.
#28
Cory Monteith

Cory Monteith

szül. 1982. 05. 11. - elhunyt 2013. 07. 13.
Calgary, Alberta, Kanada
Cory Allan Michael Monteith (- 2013. július 13.) színész és zenész a kanadai Calgary-ban, Alberta-ban látta meg a napvilágot 1982. május 11-én. Még gyermek volt, mikor családja Victoria-ba költözött, itt cseperedett fel. Iskolai tanulmányait már a középiskola első éve után abbahagyta, diákmunkából élt meg, illetve... több»
A Glee-sztárja, aki a sorozatban és a valóságban is egy párt alkotott Lea Michele-lel, alkohol és kábítószer-túladagolás következtében halt meg. Függőségével évek óta küzdött, nem sokkal halála előtt jött ki egy elvonóról.
#27
Jocelyn Quivrin

Jocelyn Quivrin

szül. 1979. 02. 14. - elhunyt 2009. 11. 15.
Dijon, Franciaország
Jocelyn Quivrin Dijonban született Cote-d'Or megyében Franciaországban 1979.február 14-én. Apja Vincent Beaufils érzéstelenítő orvos. A Hector Berlioz College-ben tanult, majd a Nanterre University-n diplomázott. 2005-ben Alice Taglioni élettársa lett, akivel egy gyermekük született Charlie. A pár Jocelyn haláláig együtt élt. Filmes... több»
A színész karrierje épp felívelőben volt, egy végzetes napon azonban életét vesztette egy autóbalesetben egy Párizshoz közeli autópályán.
#26
James Dean

James Dean

szül. 1931. 02. 08. - elhunyt 1955. 09. 30.
Marion, Indiana, U.S.
James Dean 1931. február 8-án született az egyesült államokbeli Marionben. A tragikus sorsú színész édesapja gyermekét édesanyja holttestével együtt küldte Fairmountba, nagynénjéhez és nagybátyjához. Egyrészt azért, hogy szeretett nejét ott temessék el, másrészt azért, hogy Dean ott nevelkedjen unokatestvéreivel. Az iskola... több»
Két héttel Az óriás forgatásának befejezése után James Dean 24 évesen autóbaleset következtében életét vesztette. Az 1956-ban bemutatott filmben nyújtott alakításáért posztumusz Oscar-díjra jelölték a legjobb színésznek járó kategóriában.
#25
River Phoenix

River Phoenix

szül. 1970. 08. 23. - elhunyt 1993. 10. 31.
Metolius, Oregon Amerikai Egyesült Államok
River Phoenix 1970. augusztus 23-án született Madrasban, az Egyesült Államokban. A tragikus sorsú színész nevét egy Hesse-regény alapján az élet folyójáról kapta. Phoenix édesanyja orosz és magyar gyökerekkel rendelkező zsidó családból származik, édesapja angol és német-francia felmenőkkel rendelkezett, később a szülők egy... több»
Joaquin Phoenix idősebb testvére, River Phoenix 1993-ban szívrohamban halt meg kábítószer-túladagolás következtében, éppen akkor, amikor az Interjú a vámpírral és az Egy kosaras napjója című filmekben szerepelt volna.
#24
Bruce Lee

Bruce Lee

szül. 1940. 11. 27. - elhunyt 1973. 07. 20.
Hong Kong
Lee Jun Fan (Bruce Lee) 1940. november 27-én született San Francisco kínai negyedében, Chinatownban. Édesanyja német gyökerekkel rendelkezik, édesapja kínai származású operaénekes volt. Bruce Lee még gyermek volt, amikor szüleivel Hongkongban költözött. A fiatal Lee nem volt barátkozós típus, így ahelyett, hogy a környékbeli... több»
A legendás színész és harcművész első amerikai filmje, A sárkány közbelép forgatása során hunyt el. A boncolás során megállapításra került, hogy egy gyógyszerallergia okozta agyi ödéma miatt halt meg.
#23
John Belushi

John Belushi

szül. 1949. 01. 24. - elhunyt 1982. 03. 05.
Chicago, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
John Belushi albán bevándorlók gyermekeként született Chicagóban, de Wheatonben nőtt fel. Öccse az ismert színész, James Belushi. Fiatalon versenyszintet focizott, és edző szeretett volna lenni, azonban mégis a színészet mellett döntött. Elsősorban színpadi komikusként vált ismertté, népszerűségét a Saturday Night Live című... több»
A Blues Brother szrárjáról köztudott volt, hogy kokainfüggő. Utolsó éjszakáját egy klubban töltötte barátai, Robin Williams és Robert De Niro társaságában. Ők látták őt utoljára életben, távozásuk után ugyanis Belushi újabb kábítószer adagot fogyasztott el, amely végzetesnek bizonyult.
#22
Marilyn Monroe

Marilyn Monroe

szül. 1926. 06. 01. - elhunyt 1962. 08. 05.
Los Angeles, Kalifornia, U.S.
Marylin Monroe 1926. június 1-jén született Los Angelesben Norma Jeane Mortenson néven, majd Norma Jeane Bakerként lett bejegyezve édesanyja férje után. A mentálisan gyenge anyjától hamar árvaházba került, majd különböző nevelőszülőknél nevelkedik. Gyermekként többször is zaklatták szexualisan. Tizenhat évesen ment férjhez... több»
Orvosai a boncolást követően arra a megállapításra jutottak, hogy valószínűleg barbiturátokkal követett el öngyilkosságot, halálának valódi körülményeit azonban a mai napig vitatottak. 
#21
Corey Haim

Corey Haim

szül. 1971. 12. 23. - elhunyt 2010. 03. 10.
Toronto, Ontario, Kanada
Corey Ian Haim 1971. december 23-án született, kanadai színész volt, aki az 1980-as évek egyik Hollywood-i tini bálványának számított. Számos filmben szerepelt, köztük a Lucas-ban, a Silver Bullet-ben és a Murphy's Romance-ban. Legismertebb szerepe a Lost Boys-ban volt, ahol Corey Feldman mellett játszott. A The Two Coreys néven ismertté... több»
A színész halálának oka sokáig vitatott volt: egyesek azt állították, hogy a színész túladagolásban halt meg, bár hivatalosan tüdőödémában halt meg, noha tény, hogy a drogfüggősége ugyanúgy okozója volt halálának.
#20
Adrienne Shelly

Adrienne Shelly

szül. 1966. 06. 24. - elhunyt 2006. 11. 01.
Queens, New York, Amerikai Egyesült Államok
Shelly Adrienne Queensben született New Yorkban 1966.június 24-én Adrienne Levine néven. Anyja Elaine Langbaum, apja Sheldon M. Levine. Két testvére van Mark és Jeff. Long Islandon nőtt fel. A Stagedoor Manor Performing Arts Training Centerben tanult. A Jericho High School-ban érettségizett, majd felvételt nyert a Boston Universityre, de... több»
Adrienne Shelly holttestére férje manhattani otthonuk zuhanyzójában bukkant rá. Bár minden nyom öngyilkosságra utalt, nem sokkal később azonban egy 19 éves munkás feladta magát a rendőrségen azzal, hogy ő volt az öngyilkosságnak álcázott bűncselekmény elkövetője. A fiatalember felújítási munkálatokat végzett közvetlenül Shelly lakása alatt lévő lakásban, a későbbiekben elmondta, hogy összeveszett a színésznővel, aki zajra panaszkodott, és azzal fenyegetőzött, hogy hívja a rendőrséget. Mint kiderült, az áldozat nem verés, hanem fojtogatás következtében halt meg
#19
Guillaume Depardieu

Guillaume Depardieu

szül. 1971. 04. 07. - elhunyt 2008. 10. 13.
Párizs, Franciaország
Édesanyja Élisabeth Guignot, édesapja Gérard Depardieu, színész. Van egy testvére, Julie, aki szintén színésznő és két féltestvére édesapja felől, Roxane és Jean. 1993-ban kétszer is kábítószerbirtoklásért állították elő. 1995-ben súlyos motorbalesetet szenvedett, aminek következtében a térdén összesen 17 műtétet... több»
Gérard Depardieu fia 2008-ban hunyt el. A fiatal színész épp Romániában forgatott több héten keresztül, ahol tüdőgyulladást, majd staphylococcus aureus miatt újabb fertőzést kapott, ami miatt kórházba kellett szállítani. A kór végezetesnek bizonyult, három nappal a betegség kialakulása után meghalt.
#18
Lucy Gordon

Lucy Gordon

szül. 1980. 05. 22. - elhunyt 2009. 05. 20.
Ofxford, Oxfordshire, Anglia, Egyesült Királyság
Lucy Gordon Oxfordban született, édesanyja Susan, édesapja Richard Gordon. Volt egy húga, Kate. Oxfordban végezte tanulmányait, majd néhány évet New Yorkban töltött, ezután Párizsba költözött. Középiskolás éveiben édesanyjával ellátogatott egy divatbemutatóra, ahol felfigyelt rá egy tehetségkutató a modellügynökségtől.... több»
A Parfüm és A gyávaság tollai című filmek színésznője két nappal 29. születésnapja előtt vetett véget az életének saját otthonában.
#17
Brittany Murphy

Brittany Murphy

szül. 1977. 11. 10. - elhunyt 2009. 12. 20.
Atlanta, Georgia Állam, Amerikai Egyesült Államok
Brittany Anne Bertolotti 1977. november 10-én született Atlantában, Georgia államban. Apja maffiakapcsolatai miatt a lány nevét Murphyre változtatták édesanyja után, nehogy a hírhedt név akadályozza lányát karrierjében. Már 9 évesen a helyi színházban játszott, majd 13 évesen jó néhány reklámfilmben is szerepet kapott. Később... több»
A Sin City, a Spinédzserek és az Észvesztő sztárjának halálhíre teljesen megrázta a világot. A színésznőre eszméletlenül találtak rá a fürdőkádjában. Két órával később halottnak nyilvánították, halálának okaként pedig tüdőgyulladást, vérszegénységet és kábítószer-túladagolást állapítottak meg. Édesapja képtelen volt beletörődni mindebbe, független vizsgálatot kezdeményezet, amely során kiderült, hogy a színésznő vérében rendkívül magas volt a fémkoncentráció.
#16
Jean Vigo

Jean Vigo

szül. 1905. 04. 26. - elhunyt 1934. 10. 05.
Párizs, Franciaország
Tragikus sors jutott osztályrészül a mindössze 29 éves korában tüdővészben elhunyt, születési nevén Jean Bonaventure de Vigonak. Ahogy nagyon gyakran előfordul, csak jóval a halála után fedezték fel és nagyra értékelték négy filmből álló munkásságát. Apja, Eugene Bonaventure de Vigo „hivatásos” anarchista volt, politikai... több»
A tragikusan fiatalon elhunyt rendező gyerekkorától kezdve rossz egészségi állapotban volt. Az Atlanta című filmjét már betegágyból rendezte, 1934-ben hunyt el tuberkulózis következtében.
#15
Aaliyah

Aaliyah

szül. 1979. 01. 16. - elhunyt 2001. 08. 25.
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Aaliyah Dana Haughton született 1979. január 16-án született New Yorkban, 2001. augusztus 25-én hunyt el a Bahama-szigeteken. Többször is Grammy-díjra jelölték, producerként és színésznőként is aktív volt. Édesapja Michael Haughton, míg édesanyja Diane Haughton volt. Arab felmenőkkel is rendelkezett, innen ered érdekes neve.... több»
A fiatal R&B énekesnő az Öld meg Rómeót! című filmben kapta első szerepét, majd felkérést kapott a Mátrix - Újratöltve című produkcióban, amelynek néhány jelenetét a Bahamákon vették fel. Aaliyah egy repülőgép baleset során vesztette életét, a Mátrix munkálatait szünteltették a készítők a tragédia miatt.
#14
Brandon Lee

Brandon Lee

szül. 1965. 02. 01. - elhunyt 1993. 03. 31.
Oakland, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Brandon Lee (teljes nevén Brandon Bruce Lee) 1965. február 1-én látta meg a napvilágot Oaklandben, Kaliforniában. Édesapja, a kung-fu legenda Bruce Lee munkája miatt a család Hong Kongba költözött, ahol Brandon megtanult folyékonyan kínaiul, és belekóstolt a harcművészetekbe. Apja 1973-ban halt meg A sárkány közbelép című film... több»
A fiatal színész tragikus halálának történetét alighanem mindenki ismeri. A holló forgatásán Brandon Lee-t egy kellékfegyverrel halálosan megsebesítettek. A színészt azonnal kórhába szállították, az orvosok azonban már nem tudták megmenteni az életét.
#13
Jonathan Brandis

Jonathan Brandis

szül. 1976. 04. 13. - elhunyt 2003. 11. 12.
Danbury, Connecticut, Egyesült Államok
Édesanyja, Mary tanárnő volt, édesapj, Gregory, tűzoltó. Jonathan négyévesen kezdte el karrierjét gyerekmodellként, főként televíziós reklámokban szerepelt. Hatéves korában kapta meg Kevin Buchanan szerepét a One life to love című szappanoperában. Kilencéves volt, amikor a család Los Angelesbe költözött, ekkor már olyan... több»
Jonathan Brandis 2003-ban követett el öngyilkosságot Los Angeles-i otthonában, holttestére egy barátja talált rá.
#12
Brad Renfro

Brad Renfro

szül. 1982. 07. 25. - elhunyt 2008. 01. 15.
Knoxville, Tennessee, Egyesült Államok
Tizenegy éves korában debütált a The Client vezető szerepében, 21 filmben, több rövidfilmben és két televíziós epizódban szerepelt. Karrierje gyorsan elhalványult az alkoholizmus és a peszticidek miatt. Renfro Knoxville-ben született, Tennessee-ben. Angela Denise Olsen és Mark Renfro fia, aki gyári munkás volt. Tízéves korában... több»
A színész már 11 éves korában hatalmas hírnévre tett szert. A későbbiekben letartóztatták heroin és marihuána birtoklásáért, majd ittas vezetésért és egy jacht ellopásának kísérlete miatt. 2006-ban Az informátorok forgatása során ismét őrizetbe vették, mivel megszegte szabadlábra helyezésének feltételeit. Bíróságra idézték, a határidő előtt néhány nappal azonban túladagolásban elhunyt.
#11
Dana Plato

Dana Plato

szül. 1964. 11. 07. - elhunyt 1999. 05. 08.
Huntington Park, Kalifornia, Egyesült Államok
Amerikai színésznő, aki Kimberly Drummond szerepét töltötte be a népszerű amerikai televíziós sorozatban, a Diff'rent Strokes-ban 1978 és 1986 között. Miután otthagyta a Diff'rent Strokes sorozatot, Plato megpróbált független színésznőként érvényesültni. Dolgozott televíziós filmekben és független filmekben egyaránt Amikor... több»
A népszerű tévés színésznő 1999. május 8-án, 34 éves korában halt meg. 1991-ben letartóztatták fegyveres rablásért, 1992-ben meghamisított egy váliumreceptet, és öngyilkosságot kísérelt meg. 1999. május 8-án öngyilkos lett, a halálát gyógyszer-túladagolás okozta.
#10
Jean Harlow

Jean Harlow

szül. 1911. 03. 03. - elhunyt 1937. 06. 07.
Kansas City, Missouri, Amerikai Egyesült Államok
Jean Harlow Kansas City-ben született Kansas City-ben Missouri államban, 1911.március 3-án Harlean Harlow Carpenter néven Apja Mont Clair Carpenter fogorvos, anyja Jean Poe Harlow egy gazdag ingatlanügynök lánya. A Miss Barstow's Finishing School for Girls-be kezdett járni 5 éves korában. 1922-ben szülei elváltak. Később a Hollywood School... több»
Jean Harlow az utolsó filmjének forgatása alatt súlyosan megbetegedett. 1937. június 7-én, 26 éves korában halt meg, már nem tudta befejezni a forgatást. A film végül ennek ellenére elkészüt, és az 1937-es év egyik legnagyobb sikerét aratta.
#9
Tupac Shakur

Tupac Shakur

szül. 1971. 06. 16. - elhunyt 1996. 09. 13.
Kelet-Harlem, New York, Egyesült Államok
Édesanyja várandós volt fiával, amikor 7 hónapot ült egy börtönben garázdaságért. Fiát fekete párducnak becézte, és keményen megtaította arra, hogyan védheti meg magát a rendőrökkel szemben. Tupac édesapja William Garland volt, aki nem vállalta az apaságot. Az énekes-színész apja kilétéről csak felnőtt korában... több»
Az ikonikus rapper, aki fél tucat filmben szerepelt, 1996. szeptember 13-án, 25 éves korában halt meg. Azt követően lőtték le, hogy tizenegy hónapot töltött börtönben szexuális zaklatásért. Egy Las Vegas-i kórházba szállították, ahol légzési elégtelenség és szívmegállás következtében hunyt el. Az utolsó belövés című filmje néhány hónappal a halála után debütált a mozikban.
#8
Carole Lombard

Carole Lombard

szül. 1908. 10. 06. - elhunyt 1942. 01. 16.
Fort Wayne, Indiana, Amerikai Egyesült Államok
Jane Alice Peters, ismertebb nevében Carole Lombard 1908. október 6-án született Fort Wayne-ben, Indiana államban. A család három gyermeke közül ő a legfiatalabb. Fivérei Stuart és Frederick, édesanyja, Elizabeth Knight, édesapja Frederick C. Peters. Szülei 1914-es válását követően testvéreivel és édesanyjával Kaliforniába... több»
A színésznő 1942. január 16-án, 33 éves korában halt meg. Amikor Egyesült Államok 1941 végén belépett a háborúba, éppen befejezte a Lenni vagy nem lenni forgatását, és úgy döntött, hogy támogatását fejezi ki a katonáknak. Egy hazafias rendezvényről visszatérve felszáll a Trans World Airlines Kaliforniába tartó gépére. A repülőgép letért az útvonalról és lezuhant, a fedélzeten tartózkodó mind a 22 utas életét vesztette. Roosevelt elnök posztumusz Szabadság Elnöki Érdemrenddel tüntette ki. Férjét, Clark Gable-t két további házassága ellenére az 1960-ban bekövetkezett halálakor élete szerelme mellé temették.
#7
Jayne Mansfield

Jayne Mansfield

szül. 1933. 04. 19. - elhunyt 1967. 06. 29.
Bryn Mawr, Lower Merion Township, Pennsylvania, Egyesült Államok
Édesapja német származású Herbert William Palmer, édesanyja angol származású Vera Jeffrey. Phillipsburgban nőtt fel, ahol apja ügyvédként dolgozott. 1936-ban apja szívrohamban halt meg. 1939-ben anyja újraházasodott. TIzenkét éves korától kezdve táncórákra járt. A Highland Park High School-ban érettségizett 1950-ben, ahol több... több»
Az ötvenes évek igazi ikonja, Jayne Mansfield  1967. június 29-én 34 évesen halt meg autóbalesetben, amikor hazafelé tartott egy fellépésről. Az autóban tartózkodott a színésznő, szerelme, Sam Brody és három gyermeke (köztük Mariska Hargitay). A jármű egy hirtelen lefékező kamionnak ütközött, csak a három gyermek élte túl a balesetet.
#6
Rudolph Valentino

Rudolph Valentino

szül. 1895. 05. 06. - elhunyt 1926. 08. 23.
Castellaneta, Olaszország
Rudolph Valentino 1895. május 6-án született Rodolfo Pietro Filiberto Raffaello Guglielmi néven az Olaszországban található Castellanetaban. Szegény családban nőtt fel, apját tizenegy évesen veszítette el. 1913-ban hagyta el Olaszországot, az Egyesült Államokba emigrált egy jobb élet reményében. Kezdetben egy New York-i kávéházban... több»
Az olasz származású színész, akit Hollywood egyik első szexszimbólumának tartottak, 1926. augusztus 23-án, 31 éves korában halt meg vérmérgezésben, röviddel egy sebészeti műtét után, amelynek célja egy fekély gyógyítása volt. Napokig tartó szenvedés után hunyt el, mikor halálhírét nyilvánosságra hozták, több női rajongója is öngyilkos lett.
#5
Heather O'Rourke

Heather O'Rourke

szül. 1975. 12. 27. - elhunyt 1988. 02. 01.
San Diego, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Amerikai színésznő volt. Szülei Kathleen és Michael O'Rourke. Édesanyja varrónőként dolgozott, édesapja építőmunkás volt. Van egy nővére, Tammy. Kathleen és Michael elváltak 1981-ben, és O'Rourke édesanyja 1984-ben házasságot kötött James A. Peele teherautó vezetővel. A szülei válása után O'Rourke ritkán látta... több»
A fiatal színésznő 1988. február 1-jén, 12 éves korában halt meg. 1987-ben, néhány hónappal a Kopogó szellem 3. forgatása előtt Heather O'Rourke Crohn-betegséggel diagnosztizálták. A forgatás idején is orvosi kezelés alatt állt, de nem panaszkodott, és befejezte a munkát, majd 1988. február 1-jén a gyermek rosszul lett, a kórházban az orvosai bélszűkületet diagnosztizáltak nála, a műtét során azonban életét vesztette.
#4
Gérard Philipe

Gérard Philipe

szül. 1922. 12. 04. - elhunyt 1959. 11. 25.
Cannes
A franciaországi Cannes-ban született 1922. december 4-én. Eleinte jogot, majd később színjátszást tanult. 1944-ben lépett először a filmkamerák elé egy Marc Allégret rendezte alkotásban (Les petites du quai aux). A második világégést követően karrierje rohamosan ívelt felfelé, hamarosan a francia filmgyártás legnagyobb csillaga... több»
A tehetséges színész 36 évesen, 1959. november 25-én hunyt el. Éppen befejezte Luis Buñuel filmjének forgatását (El Paóban nő a láz), hírneve és népszerűsége csúcsán állt ekkor. 1959 novemberében egy párizsi klinikán megműtötték, az orvosok előrehaladott májrákot állapítottak meg nála, de ekkor már csak napjai voltak hátra.
#3
Sal Mineo

Sal Mineo

szül. 1939. 01. 10. - elhunyt 1976. 02. 12.
The Bronx, New York, Amerikai Egyesült Államok
Sal Mineo Bronx-ban született New York City-ben 1939. január 10-én Salvatore Mineo Jr. néven. Anyja, Josephine Alvisi, apja, Sir Salvatore Mineo. Szülei olasz származásúak, anyja viszont már az Egyesült Államokban született. Gyerekkorában anyja hatására tánc és színművészeti iskolába járt. Egy időben Jill Haworth színésznő volt... több»
A haragban a világgal színésze 1976. február 12-én, 37 éves korában halt meg. Épp hazafele tartott egy próbáról, amikor megtámadta és halálra késelte egy Lionel Ray Williams nevű férfi. Williamst 1979-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a gyilkosságért.
#2
Ted Demme

Ted Demme

szül. 1963. 10. 26. - elhunyt 2002. 01. 13.
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Edward Kern "Ted" Demme (1963. október 26. - 2002. január 13.) amerikai rendező, producer és színész. Demme New York City-ben született, édesanyja Gail ,édesapja pedig Frederick Rogers Demme. A Long Island-i Rockville Center-ben nőtt fel, majd a South Side Senior High School-ban tanult. 1985-ben végzett a SUNY Cortland egyetemen. Ő a... több»
Ted Demme 38. évében, 2002. január 13-án halt meg. A rendező épp az új filmjéne dolgozott (Ewan McGregor és Heath Ledger főszereplésével). A törvényszéki orvosszakértők kis mennyiségű kokaint találtak a testében, mely alapján arra a következtetésre jutottak, hogy ez vezetett a halálos szívtrombózishoz.
#1
Rainer Werner Fassbinder

Rainer Werner Fassbinder

szül. 1945. 05. 31. - elhunyt 1982. 06. 10.
Bad Wörishofen, Németország
Rainer Werner Fassbinder (nyugat)német filmrendező, producer, író volt. 1945. május 31-én született Bad Wörishofenben. Középiskoláit nem fejezte be, mert a színészet jobban érdekelte, azonban nem vették fel a berlini Deutsche Film- und Fernsehakademie-re. A 60-as évek közepén kezdett rendezni, ekkoriban rövidfilmeket forgatott. Közben... több»
1982. június 10-én, 37 éves korában halt meg. A munkamániás rendező az utolsó filmje vágása közben hunyt el, és egy Rosa Luxemburgról szóló film forgatókönyvén dolgozott. Hivatalosan egy megrepedt aneurizma okozta a halálát, azonban másik verzió szerint az önpusztító életmódja (kábítószerek) vezetett a halálához.