Hírességek, akinek a (téves) halálhíre bejárta a világot

A közösségi médiával kapcsolatban gyakran tapasztalhattuk, hogy bizony számos álhírt képes napvilágot látni, ez alól pedig időnként Hollywood sem kivétel. Alábbi listánkon olyan sztárokat gyűjtöttünk össze, akinek téves halálhíre sokkolta a rajongókat.

#nonumbers

Adam Sandler

szül. 1966. 09. 09. (57 éves)
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Adam Richard Sandler 1966. szeptember 9-én született Brooklynban, New Yorkban, az Egyesült Államokban. Édesanyja, Judy nővér, édesapja, Stanley villanyszerelő. A család mindkét ága orosz gyökerekkel rendelkezik. Öt éves korában a család New Hampshire-be, Manchesterbe költözött, a színész itt végezte el a középiskolát, majd New... több»
2017. január 13-án a LinkBeef arról számolt be, hogy Sandler öngyilkosságot követett el, ráadásul forrásként a kaliforniai Marin megyei rendőrség “jelentését” jelölték meg.

Nicolas Cage

szül. 1964. 01. 07. (60 éves)
Long Beach, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Nicholas Cage (eredeti nevén Nicolas Kim Coppola) 1964. január 7-én született Long Beachen, Kaliforniában. Édesapja, August Coppola, egyetemi tanár, édesanyja, Joy Vogelsang, koreográfus és táncosnő. Apai ágon Francis Ford Coppola unokaöccse. Két testvére van, Christopher és Marc. Gyerekkorában még nem akart színész lenni, inkább... több»
Egy hírportál 2016. júliusi főcímében az állt, hogy "Nicolas Cage súlyos motorbaleset következtében elhunyt", a hír hamar lángra kapott, a későbbiekben pedig több manipulált fénykép is megjelent, amelyen Cage volt látható.

Jack Black

szül. 1969. 08. 28. (54 éves)
Santa Monica, Kalifornia, U.S.
Jack Black kaliforniai származású színész, humorista és zenész. Pályafutását a kilencvenes évek elején kezdte. Egyik első tévés szereplése az X-akták epizódjához köthető. A szélesvásznon a Bob Robertsben (1992) debütált, melyet olyan filmek követtek, mint a Waterworld - Vízivilág (1995), A kábelbarát (1996) vagy A sakál... több»
A Tenacious D zenei formáció Twitter-fiókját 2016. júniusában feltörték, az elkövetők pedig ezt a nyugtalanító üzenetet tették közzé: "Nehéz szívvel jelentem be, hogy Jack Black tegnap éjjel 3:37-kor elhunyt. A halál oka egyelőre ismeretlen".

Sean Penn

szül. 1960. 08. 17. (63 éves)
Santa Monica, Kalifornia, U.S.
Sean Justin Penn 1960. augusztus 17-én született a Kalifornia állambeli Santa Monicában, az Egyesült Államokban. Szülei – Leo Penn és Eilenn Ryan – mindketten színészek. Két testvére van, Chris Penn, aki szintén színész (2006-ban elhunyt) és Michael Penn zeneszerző. Már a középiskolában amatőr filmeket készítettek az... több»
2016. január 12-én felröppentek a hírek arról, hogy Sean Pennt meggyilkolták saját malibui otthonában, és hogy a hatóságok vizsgálják az esetet.

Chevy Chase

szül. 1943. 10. 08. (80 éves)
Woodstock , New York
Cornelius Crane "Chevy" Chase 1943. október 8-án született Manhattanben. Művészcsaládból származott: édesapja, Edward Tinsley Chase könyvkiadással foglalkozott, míg édesanyja, Cathalene Parker zongoraművész volt. A Bard College-on szerzett angolból diplomát. Felsőfokú tanulmányai alatt rockbandát alapított; egy lemezük meg is... több»
A Breaking 13 News korábbi híradása szerint a színész és humorista álmában halt meg, miután 2016. január 6-án szívrohamot kapott.

Robert Redford

szül. 1936. 08. 18. (87 éves)
Santa Monica, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Robert Redford 1936. augusztus 18-án született Santa Monicában, Kaliforniában. Eredeti szándéka szerint nem színész, hanem sportoló, baseball játékos akart lenni, de akkoriban még a festészet is érdekelte. Színiiskolába csak ismerősei javaslatára jelentkezett, ugyanis fiatal korában meglehetősen jóképűnek számított. Színészi... több»
A színész halálával kapcsolatos álhír a brit Sky News-tól érkezett, amely azt állította, hogy Santa Monicában leesett egy "golfkocsiról".

Arnold Schwarzenegger

szül. 1947. 07. 30. (76 éves)
Thal, Styria, Ausztria
Arnold Alois Schwarzenegger Thalban 1947. július 30-án született Ausztriában. Fiatal korában többféle sportot is kipróbált, focizott és atletizált, majd 14 évesen kezdett el testépítéssel foglalkozni. A kötelező katonai szolgálat alatt engedély nélkül kiszökött a támaszpontról, hogy részt vegyen Stuttgartban egy versenyen, ahol... több»
2015. augusztus 28-i egy hírportál arról számolt be, hogy a legendás színész szívroham következtében elhunyt.

Martin Lawrence

szül. 1965. 04. 16. (59 éves)
Frankfurt am Main, Németország
Martin Fitzgerald Lawrence 1965. április 16-án született Frankfurtban, Németországban. Nevét Martin Luther Kingről és J. F. Kennedyről kapta. Édesapja, John Lawrence az amerikai hadseregben szolgált, és miután szülei elváltak, rendőrként dolgozott, és csak ritkán látogatta meg fiát. Anyja, Chlora minden munkát elvállalt, hogy el... több»
2015. áprilisában a News Buzz Daily tévesen jelentette, hogy Martin Lawrence-t holtan találták egy Los Angeles-i hotelszobában.

Macaulay Culkin

szül. 1980. 08. 26. (43 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Macaulay Carson Culkin 1980. augusztus 26-án született New York Manhattan nevű városrészében. Édesapja, Kit Culkin elismert Broadway színész volt. Négy fiú és két lánytestvére van – harmadikként született a sorban. Katolikus neveltetésben részesült. Első filmszerepét a Rocket Gibraltár (1988) című filmdrámában kapta, majd a... több»
Culkin halálával kapcsolatban 2014. novemberében röppent fel egy álhír, amelyet végül a Hóbortos hétvége egyik jelenetének paródiájával cáfolt.

Dwayne Johnson

szül. 1972. 05. 02. (51 éves)
Hayward, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Dwayne Douglas Johnson 1972. május 2-án  született a kaliforniai Hayward városában. A középiskolában atletizált és amerikai focizott. Ennek köszönhetően sportösztöndíjat kapott, és lehetősége lett volna bemutatkozni az amerikai futball ligába (NFL) is, de egy súlyos hátsérülés miatt fel kellett adnia karrierjét. Miután... több»
2014. áprilisában álhír kezdett el terjedni azzal kapcsolatban, hogy a színész életét vesztette a Halálos iramban 7 forgatásán. Johnson végül saját maga cáfolta mindezt.

Vin Diesel

szül. 1967. 07. 18. (56 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Vin Diesel Mark Sinclair Vincent néven született 1967. július 18-án New Yorkban. Nevelőapján (színházi rendező) keresztül került először kapcsolatba a színészkedéssel. 15 évesen kezdett el edzeni és 17 éves korában már kidobóként dolgozott. Főiskolán angol nyelv és irodalom szakon tanult 3 évig, majd otthagyva tanulmányait... több»
2014. januárjában egy Facebook bejegyzés volt a kiindulópontja annak a hírnek, amely a Halálos iramban színészének halálhírét terjesztette. A linkre kattintva bárki továbbküldhette azt az üzenetet, amelyben Dieselnek állítottak emléket.

Eddie Murphy

szül. 1961. 04. 03. (63 éves)
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Eddie Murphy 1961. április 3-án született New Yorkban, édesapja amatőr komikus volt. 15 évesen saját szövegeket írt előadásaihoz. 1982-ben és 1987-ben saját stand-up albumot adott ki. A ’80-as évek elején a Saturday Night Live-ban is rendszeresen fellépett, 1982-ben pedig a 48 óra című filmmel debütált a mozivásznon Nick Nolte... több»
A színészről 2012. augusztus 30-án állította azt egy hírportál, hogy egy snowboard-balesetben az életét vesztette.

Lindsay Lohan

szül. 1986. 07. 02. (37 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Lindsay Dee Lohan 1986.július 2-án született New Yorkban, az Egyesült Államokban. Szülei Dina Sullivan és Michael Lohan, három testvére, két öccse és egy húga van. Lindsay karrierjét háromévesen gyerekmodellként kezdte az Eileen Ford Agency-nél. Számtalan tévéreklámban szerepelt, feltűnt a Gap, a Pizza Hut és a Wendy’s... több»
Lohan Wikipedia-oldala 2011 júliusában került módosításra, miszerint a színésznő elhunyt. Mint kiderült a hír egy hamis Kim Kardashian Twitter-fiókról származott.  

Jackie Chan

szül. 1954. 04. 07. (70 éves)
Victoria Peak, Hongkong
Jackie Chan (Chan Kong-Sang) 1954. április 7-én született Honkongban. Tanulmányait a Kínai Dráma Akadémián folytatta, ahol klasszikus kínai művészeteket tanult (színjátszás, éneklés, előadóművészet, harcművészetek). Tagja volt az iskola egyik előadócsoportjának, ahol megismerte Sammo Hung Kam-Bo-t és Yuen Biao-t, akikkel... több»
"Jackie él és jól van" - volt olvasható az akciósztár Facebook-oldalán, miután az interneten elterjedt, hogy 2011 márciusában meghalt. "Nem kapott szívrohamot és nem halt meg, ahogyan arról számos közösségi oldalon és az online hírekben beszámoltak".

Russell Crowe

szül. 1964. 04. 07. (60 éves)
Wellington, Új-Zéland
Russell Crowe 1964. április 7-én született Wellingtonban, Új-Zélandon, azonban a család nem sokkal születése után Ausztráliába költözött. Mivel szülei számos film stábjában munkát vállaltak, Russel már fiatalon megismerkedett a forgatások világával. A színészkedés kezdetben csak játék volt számára, azonban csakhamar... több»
A Gladiátor sztárjáról 2021-ben röppent fel a hír, hogy baleset érte hegymászás közben, amelyet persze maga tisztázott a közösségi médiában. “Nem tudom, hogy kerültem oda, mindenesetre viszlát!” - írta a színész.

Zach Braff

szül. 1975. 04. 06. (49 éves)
Sydney, New South Wales, Ausztrália
Zachary Israel Braff 1975. április 6-án született az egyesült államokbeli South Orange-ban. A maplewoodi Columbia Gimnáziumban végzett, ezután pedig a Northwestern Egyetem diákja volt. Braff pályafutását a színfalak mögött kezdte: elsőként portás volt William Shakespeare Vízkereszt című művében, később ő volt Macbeth Malcolmja.... több»
A Dokik színészét 2009-ben egy hamis ‘CNN.com’ nevű oldal nyilvánította halottnak, a későbbiekben persze az oldal készítője bocsánatot kér, a jogi következmények azonban még így sem maradtak el.

Will Ferrell

szül. 1967. 07. 16. (56 éves)
Irvine, Kalifornia, U.S.
Will Ferrell 1967. július 16-án született a Kalifornia állam béli Irvine-ban. Első filmes szerepét 27 éves korában kapta az 1995-ös Criminal Heartsban, de karrierjének korai állomásán csak kisebb mellékszerepekben láthatta őt a közönség. Ezek közül a legismertebb az 1997-es Szőr Austin Powers: Őfelsége titkolt ügynöke. Első... több»
Egy 2006. márciusában megjelent  sajtóközlemény szerint Ferrell egy dél-kaliforniai siklóernyős balesetben vesztette életét.