20 hollywoodi sztár, akinek tévesen a halálhírét keltették

Az elsőként való megjelenésért folytatott versenyben a média néha túl hamar szólal meg, amikor hírességek és közszereplők haláláról számol be. Néha pedig mindez cseppet sem véletlen, amikor a média vagy a nyilvánosság gyakran áldozatául esik a meggondolatlan vicceknek, összeesküvés elméletek vagy direkt átveréseknek. Ezek közül több vírusként terjed, míg valaki utána nem jár adott hír valóságtartalmának és véget nem vet egy ilyen pletyka terjedésének. A nyelvbotlásoktól kezdve az elhamarkodott gyászhírekig íme néhány híresség, akiknek halálhírét keltették, holott még éltek és jól voltak.

#20
Adam Sandler

Adam Sandler

szül. 1966. 09. 09. (57 éves)
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Adam Richard Sandler 1966. szeptember 9-én született Brooklynban, New Yorkban, az Egyesült Államokban. Édesanyja, Judy nővér, édesapja, Stanley villanyszerelő. A család mindkét ága orosz gyökerekkel rendelkezik. Öt éves korában a család New Hampshire-be, Manchesterbe költözött, a színész itt végezte el a középiskolát, majd New... több»
A LinkBeef, amely számos híresség halálhírét keltette már, 2017. január 13-án arról számolt be, hogy Sandlert nyilvánvalóan öngyilkosság miatt holtan találták, és még a kaliforniai Marin megyei rendőrkapitányságra is hivatkoztak, és "idézték" Sandler "teljesen összetört" feleségét, Jackie-t.
#19
Nicolas Cage

Nicolas Cage

szül. 1964. 01. 07. (60 éves)
Long Beach, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Nicholas Cage (eredeti nevén Nicolas Kim Coppola) 1964. január 7-én született Long Beachen, Kaliforniában. Édesapja, August Coppola, egyetemi tanár, édesanyja, Joy Vogelsang, koreográfus és táncosnő. Apai ágon Francis Ford Coppola unokaöccse. Két testvére van, Christopher és Marc. Gyerekkorában még nem akart színész lenni, inkább... több»
Bár a trafficforgoods.site 2016. júliusi főcímében az állt, hogy "Nicolas Cage súlyos motorbaleset következtében elhunyt", a történet szövege szerint akkor halt meg, amikor "elvesztette uralmát a snowboardja felett és egy fának ütközött". De a közösségi média mégis bekapta a csalit, és futott vele tovább. Egy másik álhírportál felkapta a sztorit, átdolgozta, és hozzáfűzött egy photoshoppolt képet a motorbaleset helyszínéről, Cage arcát és egy CNN-logót.
#18
Jack Black

Jack Black

szül. 1969. 08. 28. (54 éves)
Santa Monica, Kalifornia, U.S.
Jack Black kaliforniai származású színész, humorista és zenész. Pályafutását a kilencvenes évek elején kezdte. Egyik első tévés szereplése az X-akták epizódjához köthető. A szélesvásznon a Bob Robertsben (1992) debütált, melyet olyan filmek követtek, mint a Waterworld - Vízivilág (1995), A kábelbarát (1996) vagy A sakál... több»
Black zenekarának, a Tenacious D-nek a Twitter-fiókját 2016 júniusában feltörték, és az elkövetők ezt a nyugtalanító üzenetet tették közzé: "Nehéz szívvel jelentem be, hogy Jack Black tegnap éjjel 3:37-kor elhunyt. A halál oka egyelőre ismeretlen". Később tisztázták a dolgot, és ezt írták: "Meghackelték a Twitter-fiókunkat. Biztosíthatunk titeket, hogy Jack ÉL és JÓL van, és hogy ez egy beteges 'tréfa' volt".
#17
Sean Penn

Sean Penn

szül. 1960. 08. 17. (63 éves)
Santa Monica, Kalifornia, U.S.
Sean Justin Penn 1960. augusztus 17-én született a Kalifornia állambeli Santa Monicában, az Egyesült Államokban. Szülei – Leo Penn és Eilenn Ryan – mindketten színészek. Két testvére van, Chris Penn, aki szintén színész (2006-ban elhunyt) és Michael Penn zeneszerző. Már a középiskolában amatőr filmeket készítettek az... több»
2016. január 12-én felröppentek a hírek arról, hogy Sean Pennt meggyilkolva találták malibui otthonában, és hogy a hatóságok vizsgálják annak lehetőségét, hogy El Chapo rendelhetett el merényletet a színész/rendező ellen, aki nem sokkal korábban interjút készített vele.
#16
Chevy Chase

Chevy Chase

szül. 1943. 10. 08. (80 éves)
Woodstock , New York
Cornelius Crane "Chevy" Chase 1943. október 8-án született Manhattanben. Művészcsaládból származott: édesapja, Edward Tinsley Chase könyvkiadással foglalkozott, míg édesanyja, Cathalene Parker zongoraművész volt. A Bard College-on szerzett angolból diplomát. Felsőfokú tanulmányai alatt rockbandát alapított; egy lemezük meg is... több»
A Breaking 13 News álhíradása szerint a Balfékek színésze álmában halt meg, miután 2016. január 6-án szívrohamot kapott.
#15
Robert Redford

Robert Redford

szül. 1936. 08. 18. (87 éves)
Santa Monica, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Robert Redford 1936. augusztus 18-án született Santa Monicában, Kaliforniában. Eredeti szándéka szerint nem színész, hanem sportoló, baseball játékos akart lenni, de akkoriban még a festészet is érdekelte. Színiiskolába csak ismerősei javaslatára jelentkezett, ugyanis fiatal korában meglehetősen jóképűnek számított. Színészi... több»
A Sundance Filmfesztivál alapítójának publicistája közbelépett, és "beteges átverésnek" nevezte a színész 2015 decemberében bekövetkezett haláláról szóló híreket. Az álhír először a brit Sky News-tól érkezett, amely azt állította, hogy Santa Monicában leesett egy "golfkocsiról".
#14
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger

szül. 1947. 07. 30. (76 éves)
Thal, Styria, Ausztria
Arnold Alois Schwarzenegger Thalban 1947. július 30-án született Ausztriában. Fiatal korában többféle sportot is kipróbált, focizott és atletizált, majd 14 évesen kezdett el testépítéssel foglalkozni. A kötelező katonai szolgálat alatt engedély nélkül kiszökött a támaszpontról, hogy részt vegyen Stuttgartban egy versenyen, ahol... több»
AzMSMBC.co (nem tévesztendő össze az MSNBC.com-mal) 2015. augusztus 28-i bejegyzésében arról számolt be, hogy a volt kormányzó szívroham következtében elhunyt.
#13
Martin Lawrence

Martin Lawrence

szül. 1965. 04. 16. (59 éves)
Frankfurt am Main, Németország
Martin Fitzgerald Lawrence 1965. április 16-án született Frankfurtban, Németországban. Nevét Martin Luther Kingről és J. F. Kennedyről kapta. Édesapja, John Lawrence az amerikai hadseregben szolgált, és miután szülei elváltak, rendőrként dolgozott, és csak ritkán látogatta meg fiát. Anyja, Chlora minden munkát elvállalt, hogy el... több»
2015 áprilisában a News Buzz Daily tévesen jelentette, hogy Martin Lawrence-t holtan találta egy Verna Del Sosa nevű szobalány egy Los Angeles-i hotelszobában. Lawrence sosem említette ezt közvetlenül, de a "halálát" követő napokban láthatóvá tette nem halott önmagát a közösségi médiában.
#12
Macaulay Culkin

Macaulay Culkin

szül. 1980. 08. 26. (43 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Macaulay Carson Culkin 1980. augusztus 26-án született New York Manhattan nevű városrészében. Édesapja, Kit Culkin elismert Broadway színész volt. Négy fiú és két lánytestvére van – harmadikként született a sorban. Katolikus neveltetésben részesült. Első filmszerepét a Rocket Gibraltár (1988) című filmdrámában kapta, majd a... több»
Amikor a Reszkessetek, betörők! sztárja 2014 novemberében halálhíresztelések célkeresztjébe került, azzal cáfolta a híreket, hogy az Instagramon közzétett egy fotót, amelyen a "Hétvége Bernie-nél" egyik jelenetét parodizálta.
#11
Dwayne Johnson

Dwayne Johnson

szül. 1972. 05. 02. (51 éves)
Hayward, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Dwayne Douglas Johnson 1972. május 2-án  született a kaliforniai Hayward városában. A középiskolában atletizált és amerikai focizott. Ennek köszönhetően sportösztöndíjat kapott, és lehetősége lett volna bemutatkozni az amerikai futball ligába (NFL) is, de egy súlyos hátsérülés miatt fel kellett adnia karrierjét. Miután... több»
A Szikla nem halt meg a Halálos iramban 7 forgatása közben, ahogyan azt egy 2014. áprilisi Facebook-bejegyzésben állították, amely akkoriban terjedt el. Cáfolta a hírt, és saját Facebook-üzenetet tett közzé, amelyben ez állt: "A halálomról szóló pletykák hamisak". Egy tweetje már közvetlenebbül fogalmazott: "Szívesen találkoznék azzal a személlyel, aki a halálomról szóló pletykákat indítja - hogy megmutassam neki, milyen érzés egy halott láb a seggében".
#10
Vin Diesel

Vin Diesel

szül. 1967. 07. 18. (56 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Vin Diesel Mark Sinclair Vincent néven született 1967. július 18-án New Yorkban. Nevelőapján (színházi rendező) keresztül került először kapcsolatba a színészkedéssel. 15 évesen kezdett el edzeni és 17 éves korában már kidobóként dolgozott. Főiskolán angol nyelv és irodalom szakon tanult 3 évig, majd otthagyva tanulmányait... több»
2014 januárjában a Facebook volt a kiindulópontja annak a posztnak, amely a Halálos iramban színészének halálával kapcsolatban terjedt el. A poszt egy állítólagos "hírreportra" linkelt, amelyre kattintva engedélyt kértek a nézők fiókjaihoz való hozzáférésre. Ha engedélyezték, a "RIP Vin Diesel" posztot spamként elküldték mindenkinek az adott felhasználó barátai listáján.
#9
Eddie Murphy

Eddie Murphy

szül. 1961. 04. 03. (63 éves)
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Eddie Murphy 1961. április 3-án született New Yorkban, édesapja amatőr komikus volt. 15 évesen saját szövegeket írt előadásaihoz. 1982-ben és 1987-ben saját stand-up albumot adott ki. A ’80-as évek elején a Saturday Night Live-ban is rendszeresen fellépett, 1982-ben pedig a 48 óra című filmmel debütált a mozivásznon Nick Nolte... több»
A színész-komikus haláláról többször is hamis híreket közöltek. 2012. augusztus 30-án azt állították, hogy egy snowboard-balesetben vesztette életét, legutóbb pedig ismét internetes felhajtás tárgya volt, miután testvére, Charlie halála téves azonosításhoz vezetett.
#8
Lindsay Lohan

Lindsay Lohan

szül. 1986. 07. 02. (37 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Lindsay Dee Lohan 1986.július 2-án született New Yorkban, az Egyesült Államokban. Szülei Dina Sullivan és Michael Lohan, három testvére, két öccse és egy húga van. Lindsay karrierjét háromévesen gyerekmodellként kezdte az Eileen Ford Agency-nél. Számtalan tévéreklámban szerepelt, feltűnt a Gap, a Pizza Hut és a Wendy’s... több»
Lohan Wikipedia-oldalának 2011 júliusában történt módosítása a halálát említette, és az E! News-t nevezte meg forrásként - ami hamis volt. A hír azonban egy hamis Kim Kardashian Twitter-fióknak köszönhetően elterjedt.
#7
Jackie Chan

Jackie Chan

szül. 1954. 04. 07. (70 éves)
Victoria Peak, Hongkong
Jackie Chan (Chan Kong-Sang) 1954. április 7-én született Honkongban. Tanulmányait a Kínai Dráma Akadémián folytatta, ahol klasszikus kínai művészeteket tanult (színjátszás, éneklés, előadóművészet, harcművészetek). Tagja volt az iskola egyik előadócsoportjának, ahol megismerte Sammo Hung Kam-Bo-t és Yuen Biao-t, akikkel... több»
"Jackie él és jól van" - olvasható az akciósztár Facebook-oldalán, miután az interneten elterjedt, hogy 2011 márciusában meghalt.- "Nem kapott szívrohamot és nem halt meg, ahogyan arról számos közösségi oldalon és az online hírekben beszámoltak".
#6
Russell Crowe

Russell Crowe

szül. 1964. 04. 07. (60 éves)
Wellington, Új-Zéland
Russell Crowe 1964. április 7-én született Wellingtonban, Új-Zélandon, azonban a család nem sokkal születése után Ausztráliába költözött. Mivel szülei számos film stábjában munkát vállaltak, Russel már fiatalon megismerkedett a forgatások világával. A színészkedés kezdetben csak játék volt számára, azonban csakhamar... több»
A "Gladiátor" sztárja 2010 júniusában saját kezébe vette a dolgokat, amikor a következőket tweetelte: "Képtelen válaszolni a tweetekre leesett egy hegyről Ausztriában. Nem tudom, hogy kerültem oda, de a média sosem téved. G'Bye."
#5
Zach Braff

Zach Braff

szül. 1975. 04. 06. (49 éves)
Sydney, New South Wales, Ausztrália
Zachary Israel Braff 1975. április 6-án született az egyesült államokbeli South Orange-ban. A maplewoodi Columbia Gimnáziumban végzett, ezután pedig a Northwestern Egyetem diákja volt. Braff pályafutását a színfalak mögött kezdte: elsőként portás volt William Shakespeare Vízkereszt című művében, később ő volt Macbeth Malcolmja.... több»
A Dokik színészét 2009-ben egy hamis CNN.com oldal jelentette halottnak. A "vicc" elkövetője később bocsánatkérést tett közzé, amelyben többek között ezt írta: "... Köszönöm, hogy (látszólag) félvállról vettétek, mivel még nem kaptam levelet a perről. Csak hogy tudjátok, nagy rajongó vagyok; ez az egyetlen ok, amiért létrehoztam ezt az oldalt, akár hiszitek, akár nem. Továbbá, bocsánat, hogy felzaklattam az édesanyádat."
#4
Will Ferrell

Will Ferrell

szül. 1967. 07. 16. (56 éves)
Irvine, Kalifornia, U.S.
Will Ferrell 1967. július 16-án született a Kalifornia állam béli Irvine-ban. Első filmes szerepét 27 éves korában kapta az 1995-ös Criminal Heartsban, de karrierjének korai állomásán csak kisebb mellékszerepekben láthatta őt a közönség. Ezek közül a legismertebb az 1997-es Szőr Austin Powers: Őfelsége titkolt ügynöke. Első... több»
Az iNewswire weboldalon 2006 márciusában közzétett hamis sajtóközlemény azt állította, hogy Ferrell egy dél-kaliforniai siklóernyős balesetben vesztette életét, amikor egy széllökés miatt elvesztette az irányítást és fáknak csapódott.
#3
Bob Hope

Bob Hope

szül. 1903. 05. 29. - elhunyt 2003. 07. 27.
Eltham, London, Anglia, Egyesült Királyság
Bob Hope Etham-ban született Londonban, 1903.május 29-én Leslie Townes Hope néven. Apja William Henry Hope angol kőfejtő, anyja Avis Townes walesi operetténekes. Hat testvére van. Öt éves korában az SS Philadelphia fedélhetén vándorolt ki családjával az Egyesült Államokba és Philadelphia-ban telepedtek le. Tizenkét éves korában... több»
A filmlegenda Bob Hope halálát öt évvel a valós távozása előtt, 1998-ban jelentették be, amikor egy előre megírt gyászjelentés véletlenül megjelent az Associated Press honlapján. Sajnálatos módon a "haláláról" szóló téves jelentést az Egyesült Államok képviselőháza élőben jelentette be a C-Spanon.
#2
Abe Vigoda

Abe Vigoda

szül. 1921. 02. 24. - elhunyt 2016. 01. 26.
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Abe Vigoda Brooklynban, New Yorkban született 1921. február 24-én Ábrahám Vigoda néven. Apja, Sámuel Vigoda szabó volt, anyja Lena Mózes. Orosz felmenői voltak. Két testvére volt, Hy és Bill. Miután otthagyta az iskolát, nyomdászként kezdett dolgozni. A II. világháborúban a United States Armyban szolgált. Az American Theater Wingben... több»
Amikor először jelentették Abe Vigoda halálát, akkor még csak 60 éves volt. A People magazin riportere 1982-ben ellátogatott a Barney Miller forgatási partijára, és azt mondta, hogy "a néhai Abe Vigoda" nem volt ott. Öt évvel később egy másik riporter tévesen "a néhai Abe Vigoda"-ként hivatkozott rá. A korával és halott voltával kapcsolatos viccek végigkísérték karrierje és élete hátralévő részében, 2016-ban, 94 éves korában valóban elhunyt.
#1
Tanya Roberts

Tanya Roberts

szül. 1955. 10. 15. - elhunyt 2021. 01. 03.
The Bronx, New York City, Amerikai Egyesült Államok
Tanya Roberts 1955. október 15-én látta meg a napvilágot New York Bronx negyedében. Születési neve Victoria Leigh Blum. Apja ír származású, anyja zsidó volt. Egy idősebb testvére van, Barbara. Szülei válását követően édesanyjával és testvérével Torontóba költöztek. Színészi pályája beindulása előtt töltőtoll... több»
A színésznőt, aki az 1985-ös Halálvágta című Bond-filmben tűnt fel, majd később az Azok a 70es évek című sitcomban szerepelt, 2021 januárjában tévesen halottnak nyilvánították - publicistája és menedzsere megerősítette a hírt, majd egy nappal később visszavonta azt.