Rosszul tudtad, ezek a sztárok valójában nem amerikai (vagy brit) születésűek

Valahol természetesen vesszük, hogy kedvenc hollywoodi sztárjaink egytől egyig amerikai születésűek, az alábbi listánkon viszont húsz olyan ikont szeretnénk bemutatni, akik valójában egy másik országban látták meg a napvilágot.

#nonumbers

Nicki Minaj

szül. 1984. 12. 08. (39 éves)
Port of Spanyolország, Trinidad és Tobago
Nicki Minaj (eredeti nevén:Onika Tanya Maraj) 1982. december 8-án született Port of Spain-ben, Trinidad és Tobago városában. Családja a gyermek öt éves korában New Yorkba költözött. Édesapja drog- és alkohol problémákkal küzdött, egyszer még feleségét is meg akarta ölni. A LaGuardia High Schoolban érettségizett, ahol dráma... több»
A New York-i Queensben nőtt fel, de Trinidad és Tobagóban, Saint Jamesben született.

Rose McGowan

szül. 1973. 09. 05. (50 éves)
Florence - Tuscany - Olaszország
Rose McGowan 1973. szeptember 5-én született Firenzében, Olaszországban. Édesanyja francia, édesapja ír származású. McGowan olasz vallásos közösségben nőtt fel, gyermekként beutazta egész Európát. Nyolc éves koráig egy szót sem beszélt angolul, ám ekkor családja Oregon államba költözött. A középiskolát Seattleben... több»
Rose 1973-ban született az olaszországi Firenzében.

Bruce Willis

szül. 1955. 03. 19. (69 éves)
Idar-Oberstein, Németország
Walter Bruce Willis 1955. március 19-én született Idar-Obersteinben, Németországban. Három fiatalabb testvére van (Florence, David, Robert). Születése után nem sokkal a család az Államokba költözött, így Bruce a New Jersey-i Penn Groove-ban nőtt fel, és ott végezte a középiskolát is. Ekkoriban kezdett el érdeklődni a... több»
Annak ellenére, hogy amerikai állampolgár, a színész a németországi Idar-Obersteinben született.

Charlize Theron

szül. 1975. 08. 07. (48 éves)
Benoni, Gauteng, Dél-Afrika
A francia, holland és német felmenőkkel rendelkező Oscar-díjas színésznő 1975. augusztus 7-én született egy dél-afrikai farmon, Benonitól nem messze, Gerda és Charles Theron egyetlen gyermekeként. Az afrikaansul és angolul is folyékonyan beszélő Charlize 15 éves korában szemtanúja volt, amikor anyja önvédelemből lelőtte... több»
A színésznő a dél-afrikai Benoniban született.

Christian Bale

szül. 1974. 01. 30. (50 éves)
Haverfordwest, Wales, Egyesült Királyság
Christina Bale 1974. január 30-án született Pembrokeshire-ben, az Egyesült Királyságban egy cirkuszi táncosnő és egy pilóta gyermekeként. Egész fiatalon vonzódott a színjátszás iránt, és tizenhárom évesen már szerepet kapott Steven Spielberg 1987-es A Nap birodalma című filmjében. A főszerepre mintegy 4000 gyerek jelentkezett, de... több»
Christian Bale sem Amerikában látta meg a napvilágot, Walesben született.

Johnny Galecki

szül. 1975. 04. 30. (48 éves)
Bree, Belgium
John Mark Galecki Belgiumban született. Ír, lengyel és olasz felmenőkkel is rendelkezik, azonban amerikai családban született. Anyja egyszerű jelzálog tanácsadó volt, míg apja az Amerikai Légierőnél szolgált. Két testvére van: Nick és Allison. 1987: Ekkor kapta meg első szerepét a Murder Ordained című sorozatban. 1989-ben A... több»
Az Agymenők sztárja amerikai állampolgár, de a belgiumi Bree-ben született.

Nina Dobrev

szül. 1989. 01. 09. (35 éves)
Sofia, Bulgária
A bolgár származású színésznő, Nina Constantinova Dobreva 1989. január 9-én született Szófiában, Bulgáriában, ám szüleivel két éves korában Kanadába költöztek, ahol a mai napig él. Édesanyja művész, édesapja pedig számítógépes szakember, egy bátyja van, Alexander. Nina folyékonyan beszél angolul, franciául és... több»
Nina a kanadai Torontóban töltötte gyermekkorát, de valójában a bulgáriai Szófiában született.

Amy Adams

szül. 1974. 08. 20. (49 éves)
Kansas City - Kansas - Amerikai Egyesült Államok
Amy Adams (teljes nevén Amy Lou Adams) 1974. augusztus 20-án született Vicenzában, Olaszországban, ahol az amerikai hadseregben szolgáló édesapja állomásozott. Adamsnek hat testvére van, akikkel Coloradóban nőtt fel. Szülei 11 éves korában elváltak. Középiskolás korában balerinának készült, valamint tagja volt az iskolai... több»
A színésznő az olaszországi Velencében született, mivel édesapja éppen ott teljesített szolgáltot az Egyesült Államok hadseregében.

Martin Lawrence

szül. 1965. 04. 16. (59 éves)
Frankfurt am Main, Németország
Martin Fitzgerald Lawrence 1965. április 16-án született Frankfurtban, Németországban. Nevét Martin Luther Kingről és J. F. Kennedyről kapta. Édesapja, John Lawrence az amerikai hadseregben szolgált, és miután szülei elváltak, rendőrként dolgozott, és csak ritkán látogatta meg fiát. Anyja, Chlora minden munkát elvállalt, hogy el... több»
A színész a németországi Frankfurtban született, mivel édesapja ott állomásozott az Egyesült Államok katonai szolgálata alatt.

Natalie Portman

szül. 1981. 06. 09. (42 éves)
Jerusalem - Izrael
Natalie Portman 1981. június 9-én, édesanyja 29. születésnapján született Jeruzsálemben, Izraelben, szülei egyetlen gyerekeként, Natalie Hershlag néven. Izraeli származású apja nőgyógyász, amerikai születésű, művész édesanyja pedig Natalie ügynökeke volt. A zsidó származású család több költözés után 1990-ben New Yorkban... több»
A színésznő szülei 1984-ben költöztek az Egyesült Államokba. Az izraeli Jeruzsálemben született.

Kat Graham

szül. 1989. 09. 05. (34 éves)
Geneva, Svájc
Katerina Alexandra Graham 1989. szeptember 5-én született Genfben. Édesanyja, Natasha orosz származású, míg édesapja, Joseph Graham libériai. Több nyelven is beszél, spanyolul, franciául, portugálul és még héberül is. Gyerekkorát Los Angelesben töltötte, így hamar beszippantotta a színészi élet. 6 évesen már reklámokban... több»
A színésznő gyermekkora óta Los Angelesben nőtt fel, de a svájci Genfben született.

Diane Kruger

szül. 1976. 07. 15. (47 éves)
Algermissen - Lower Saxony - Németország
Diane Kruger (eredeti nevén Diane Heidkrüger) német színésznő, modell 1976-ban született Algermissenben. Már gyermekkora óta ballett-táncos szeretett volna lenni. A Royal Ballet Schoolban, a híres londoni Balettintézetben tanult, de egy sérülés miatt végleg fel kellett adnia a táncot. 15 éves korában Párizsba költözött, ahol... több»
Könnyű elhinni, hogy ez a színésznő észak-amerikai, de az igazság az, hogy a németországi Algermissenben látta meg a napvilágot.

Emma Watson

szül. 1990. 04. 15. (34 éves)
Paris, Franciaország
Emma Charlotte Duerre Watson 1990. április 15-én született Párizsban, ügyvéd szülők gyermekeként. Öt éves korában költöztek vissza Angliába, itt kezdte el iskoláit is. Gyerekkorától kezdve színésznő szeretett volna lenni, és erre tudatosan készült is: színészetet és éneklést tanult, illetve meghallgatásokra járt. Emma... több»
Emma ötéves korában költözött családjával az angliai Oxfordshire-be. A franciaországi Párizsban született.

Audrey Hepburn

szül. 1929. 05. 04. - elhunyt 1993. 01. 20.
Ixelles, Belgium
Audrey Hepburn 1929-ben született Brüsszelben. Apja gyerekkorában elhagyta a családot, édesanyja szigorú viktoriánus elvek mentén nevelte. Szerény, visszahúzódó személyisége visszaköszönt az általa megformált karakterekben is. A második világháború alatt nagyszüleinél élt Hollandiában, részt vett az ellenállásban is. 16 éves... több»
A színésznő, akit Nagy-Britannia egyik szépségikonjának tartanak, valójában a belgiumi Brüsszelben született.

Mila Kunis

szül. 1983. 08. 14. (40 éves)
Chernovtsy - Ukrajna
Milena Markovna Kunis 1983.08.14-én született az akkori Szovjetunióban, a mai Ukrajna területén található Chernivtsiben. Édesanyja, Elvira fizikatanár, édesapja, Mark gépészmérnök, van egy bátyja, Michael. A család 1991-ben költözött Los Angelesbe, ahol Milának gyorsan meg kellett tanulnia angolul, hogy be tudjon illeszkedni, de a... több»
A színésznő teljes neve Milena Markovna Kunis. Mila az ukrajnai Csernyivciben született, családja hétéves korában költözött az Egyesült Államokba.

Jean-Claude Van Damme

szül. 1960. 10. 18. (63 éves)
Sint-Agatha Berchem, Belgium
Jean-Claude Camille François Van Varenberg, ismertebb nevén Jean-Claude Van Damme belga harcművész és akciófilm színész. Kisfiú korában kezdett el karatézni, és szép sikereket ért el: Világ- és Európa-bajnoki címeket szerzett full kontaktban. Amerikába utazott, ahol több alkalmi munka után találkozott Menahem Golannal, a híres... több»
A színész a belgiumi Berchem-Sainte-Agathe településen született.

Nicole Kidman

szül. 1967. 06. 20. (56 éves)
Honolulu, Hawaii, U.S
Nicole Kidman 1967. június 20-án született Nicole Mary Kidman néven a Hawaii-szigeteken, Honoluluban. Apja, Anthony Kidman pszichológus, anyja, Janelle Kidman főnővér volt. Ausztráliában nevelkedett, és már tízéves kora óta drámatagozatos iskolába járt. Első komolyabb szerepét a BMX banditák (1983) című filmben kapta, majd négy... több»
Ausztrália egyik legnagyobb színésznőjeként tartják számon, Nicole Kidman azonban a hawaii Honoluluban született.

Keanu Reeves

szül. 1964. 09. 02. (59 éves)
Beirut, Libanon
Keanu Reeves 1964-ben született Bejrút városában, Libanonban. Neve hawaii nyelven azt jelenti: ”szellő a hegyek fölött”. Gyerekkorától vonzódott a színészethez, és már tizenévesként kapott néhány kisebb filmes munkát, az iskolából viszont kibukott, diszlexiával is küzdött. Ügynöke kezdetben K. C. Reeves néven futtatta, mert... több»
A színész gyermekkorában ugyan a világ különböző pontjain élt szüleivel, de valójában a libanoni Bejrútban született.

Jordana Brewster

szül. 1980. 04. 26. (43 éves)
Panama City, Panama
Jordana Brewster 1980. április 26-án született a közép-amerikai Panamában. Londonban éltek gyerekkorában, majd Rio de Janeiróba költöztek, a középiskolát pedig már New Yorkban végezte, végül a Yale-en szerzett diplomát angol szakon. Első szerepét az All My Children című szappanoperában kapta 1995-ben, majd 2001-ig játszott... több»
Annak ellenére, hogy brazilnak tartja magát, a színésznő Panama fővárosában, Panamavárosban született.

Joaquin Phoenix

szül. 1974. 10. 28. (49 éves)
San Juan, Puerto Rico
Joaquin Rafael Bottom 1974. október 28-án született született Puerto Ricóban. Négy testvére van, River (elhunyt 1993-ban), Summer, Liberty, Rain, mindegyikük színész. Szülei tagjai voltak a Children of God nevű szektának és Joaquin gyermekkorában beutazták egész Dél-Amerikát, közben azoban a gyerekek nem kaptak megfelelő oktatást.... több»
A színész Puerto Ricóban született, és mindössze négyéves korában költözötek családjával Los Angelesbe.